<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/33976>>.

Comença a caminar la Mesa Transversal per a la Recuperació de la Ciutat

Una taula per frenar, des de la diversitat i la representativitat, els efectes de la crisi de la Covid-19

Una taula per frenar, des de la diversitat i la representativitat, els efectes de la crisi de la Covid-19

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha qualificat d'"històrica" la constitució de la Mesa Transversal per a la Recuperació de la Ciutat que s’ha formalitzat avui a la Seu Vella amb la participació de representants de més de 50 entitats i institucions de Lleida. "És realment històrica la creació d'aquesta taula de l'estat general de la ciutat ja que neix amb l'objectiu de treballar des de la diversitat i la representativitat en les pautes de la recuperació de Lleida", ha assenyalat.

L’objectiu de la Mesa és debatre i acordar mesures que contribueixin a revertir els efectes de la crisi causada per la pandèmia de la Covid-19 i fer-ho de manera consensuada, amb la participació d’una àmplia representació ciutadana.

Pueyo ha subratllat que els integrants de la taula han expressat de manera “força unànime” que ara “no és el moment de mirar enrere, de repassar i de rabejar-nos en el que va passar sinó cap a on hem d’anar i què és el que hem de fer”. El paer en cap ha afegit que una les demandes més significatives de la Mesa ha estat que “totes les institucions col·laborin en tot allò que puguin en aquest esforç de reconstrucció”.

En aquesta primera reunió de treball, s'ha acordat l'elaboració d'un document que haurà de començar a ser debatut en el termini d'un mes a partir de les propostes fetes pels participants.

El passat 31 de juliol, el Ple de l’Ajuntament de Lleida va aprovar per unanimitat crear una mesa transversal on es pogués decidir i debatre, juntament amb els diferents sectors de la ciutat, les mesures necessàries per fer front a les conseqüències de la crisi sanitària.

En la reunió d’avui han estat representades entitats culturals, empresarials, esportives, d’inclusió social, plataformes socials, sindicats, col·legis professionals així com la Universitat de Lleida, el Consell Comarcal del Segrià, la subdelegació del Govern de l’Estat, la Generalitat i la Diputació de Lleida, a més de tots els grups municipals de la Paeria, organisme que ha impulsat la creació de la taula.

L’alcalde, que ha presidit l’acte de constitució, ha estat acompanyat del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; del delegat del Govern de la Generalitat, Ramon Farré; del sots delegat del Govern de l’Estat, José Crespín; i del president del Consell Comarcal del Segrià, David Massot. Hi han assistit, també, els portaveus dels grups municipals -Jordina Freixanet (ERC), Fèlix Larrosa (PSC i cap de l'oposició), Toni Postius (JxC), Àngeles Ribes (Cs), Elena Ferre (Comú de Lleida) i Xavier Palau (PP).

El cap de l'oposició ha assenyalat: “hem vingut aquí a sumar, a proposar, a escoltar especialment les entitats presents, que representen la societat civil lleidatana, i hem vingut també a fiscalitzar l’actitud del govern municipal i d’altres governs que han de ser partícips en trobar solucions que permetin avançar a aquesta ciutat”.

A banda de les institucions i dels grups polítics a la Paeria, les entitats participants han estat els sindicats UGT, CC OO, CSIF, IAC, CGT i UP; les entitats empresarials Cambra de Comerç, PIMEC, FECOM, COELL, AP Lleida, Federació d’Hostaleria i AFRUCAT; els col·legis professionals d’Arquitectes, Metges, Infermeres, Periodistes, Psicòlegs així com l’Associació de Col·legis Professionals de Lleida; les entitats i plataformes socials FAVLL, Lleida Social, AMPA, Consell de les Dones, LGTBIQ+, ONGD, àrea de joventut, Consells Territorial de Barris i Plenari de la Infància i de l’Adolescència, Associació Futur, Assemblea de les Religions, FOCCS; entitats d’Inclusió Social, la Plataforma d’Entitats Culturals, TIP-Teatre per a Tots els Públics i Esport Femení.