Primera jornada ‘Innovació per a l’eficiència’ del programa Inno4agro a la Fira de Sant Miquel

Amb la presència d’experts que han parlat dels coproductes, la digitalització i la transició energètica. La jornada, que s’ha pogut seguir per streaming, ha tingut lloc al Magical Media

El Magical Media ha acollit aquest matí la jornada ‘Innovació per a l’eficiència’ del programa Inno4agro i que forma part de l’edició 2020 de la Fira de Sant Miquel, una edició especial per la incidència de la Covid-19.


Han participat en la jornada, que s’ha realitzat virtualment, Santi Martínez Farrero, director general de Km0- Energy i director del Congrés d’Energia de Catalunya, Miquel Ángel Cubero, Director General d’Ingredalia i Gabriel Anzaldi, director de Desenvolupament Científic i Tecnològic d’Eurecat. L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, juntament amb la tinent d’alcalde Jordina Freixanet, han seguit la jornada, que s’ha realitzat des d'un dels plató del centre Magical, situat al Parc Científic.


Amb aquesta jornada, el programa Inno4agro s’atansa al sector agroalimentari, que es troba en procés de transformació i amb la tecnologia com a via essencial per donar resposta als nous reptes. Els participants en la jornada han exposat la seva visió sobre l’emergència climàtica i les oportunitats per al sector agroalimentari, han analitzat el potencial actual i tendències dels coproductes agroalimentaris, així com el rol de les dades i la seva interacció. Ha moderat la taula el gerent del Parc Científic, Miquel Aran.
El projecte Inno4agro té l’objectiu de crear un ecosistema d’innovació que permeti el reconeixement del territori i el desenvolupament d’un sistema productiu capdavanter, amb la complicitat del ciutadà, en la recerca d’un sistema agroalimentari sostenible i saludable.