La Paeria celebra que FGC assumeixi la gestió de la línia Lleida-Manresa

L’alcalde, Miquel Pueyo, demana que s’agilitzi la transformació d’un servei “obsolet” i destaca la importància per a la ciutat de la nova central operativa i del baixador al polígon industrial

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha qualificat avui de “molt positiu” per a la ciutat que el Govern adjudiqui a FGC l'explotació de la línia de ferrocarril R12 entre Lleida i Manresa, ara gestionada per Renfe. El paer en cap ha expressat el desig que la transformació i millora anunciada d'una línia "obsoleta" sigui "més ràpida" que els quatre anys plantejats inicialment. 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha presentat avui a Lleida el nou projecte d'aquesta línia davant de representants polítics i econòmics del territori. Calvet ha informat que l'encàrrec a FGC es materialitzarà a l'octubre i espera que sigui una realitat el 2024, termini que l’alcalde demana que sigui inferior.

Miquel Pueyo també ha celebrat que la iniciativa contempli “un taller de manteniment per a les unitats de ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i un baixador al polígon industrial”. Aquesta proposta permetrà desenvolupar un espai industrial nou de tallers a l’àrea de Lleida amb la creació de llocs de treball qualificats, empreses auxiliars i futurs desenvolupaments. (S'adjunta tall de veu). 

El paer en cap ha destacat que la situació actual del transport de rodalies a Lleida és un dèficit “que s’arrossega de fa molts anys”. A l'acte de presentació, realitzat a La Llotja, han assistit els tinents d’alcalde Toni Postius i Sergi Talamonte.

El projecte forma part del nou model de Rodalies de Lleida, basat en una oferta coordinada de tren i autobús, amb una inversió de 60 milions d’euros i una gestió integrada amb la línia Lleida-La Pobla.

Es volen duplicar freqüències de trens de Lleida a Cervera –passaran de 6 a 12- i incrementar les de Manresa, de 3 a 5 . Per això es compraran quatre trens i es construirà la central operativa on es farà la gestió i manteniment tant dels dispositius d'aquesta línia com de les tres unitats de la Pobla.