La Paeria estableix noves mesures per a la utilització dels Centres Cívics i Locals Socials Municipals

Els diferents equipaments municipals disposaran de cartells informatius per donar a conèixer la nova normativa d’ús

L’Ajuntament de Lleida ha establert noves mesures d’ús dels Centres Cívics i dels Locals Socials Municipals de la ciutat, adaptant-los a la normativa vigent establerta per la pandèmia de la COVID-19. Cal destacar que serà obligatori l’ús de mascareta, gel hidroalcohòlic i guants –en cas d’utilització d’elements informàtics.

La cita prèvia serà imprescindible per a serveis socials, centres cívics i entitats. En aquest sentit, es sol·licitarà identificació i signatura de declaració responsable. A més, les reserves de sala s’hauria de fer per via telemàtica.

A l’arribar a un centre cívic i/o un local social municipal caldrà esperar fins rebre el permís d’accés. S’identificaran totes les persones que accedeixen a aquests equipaments municipals. Cal remarcar que les persones que formin part de les entitats amb seu social als edificis hi podran accedir de la manera habitual.

Es donaran a conèixer totes les noves mesures amb cartells als diferents equipaments municipals.

Activitats

Les activitats s’iniciaran el proper 1 d’octubre, prèvia recepció de la corresponent autorització per part de l’Ajuntament de Lleida

Les sol·licituds de reserva de sala s’han de fer pel tràmit online, al següent link

No es poden acceptar a tràmit les sol·licituds en paper, ni correu electrònic ni per telèfon. Les entitats que ja havien enviat la petició de sala per aquestes vies, han de tornar a fer la petició pel tràmit online.

S’ha de concretar el nombre de participants en cada activitat, per tal de complir l’aforament legal permès.

Les peticions de sala per fer les activitats es podran demanar pel termini comprès entre octubre 2020 a 31 de Gener de 2021. (no per tot el curs escolar, com es feia abans).

Durant el proper mesde gener de 2021 s’haurà de tornar a fer petició de sala per desenvolupar activitats.

En l’autorització s’especificarà el nombre d’aforament de la sala/taller.

La desinfecció d’espais i materials anirà a càrrec de les entitats i departaments corresponents al finalitzar les activitats. Caldrà deixar, a més, entre 10 i 15 minuts de temps entre finalització i inici de les activitats.

No es permet l’ús de material compartit, ni el préstec de mitjans audiovisuals ni moure el mobiliari existent.

S'evitarà en tot moment la coincidència massiva o aglomeracions de persones i s'exigirà respecte de l'aforament en cada sala i acatament de les indicacions del personal del Centre cívic o del local social.

Ús d’espais i sales

És obligatori l’ús de mascareta. És obligat l’ús de mascareta en espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic o que es trobi obert al públic.

Caldrà respectar les distàncies físiques interpersonals i la densitat màxima que preveu la normativa de represa, que s’estableixen en 1,5 metres.

S’haurà de respectar i complir l’aforament dels espais. La capacitat màxima de les sales de cada espai s’ha de calcular en relació a l’espai que s’ofereix per aquesta activitat. En aquest sentit l’aforament de les sales serà màxim del 70% respectant 1,5 metres. No es podran mantenir distàncies inferiors a 1 m en espais tancats, excepte entre persones que mantenen una relació i un contacte propers de forma molt habitual o bé per desenvolupar aquelles activitats professionals o d’atenció a persones que requereixen una distància inferior.

Tan sols es podran utilitzar els seients que clarament estiguin indicats com a utilitzables

Totes les entitats i persones usuàries han de signar una Declaració Responsable.

S’haurà de limitar al màxim el nombre de reunions presencials en els edificis i garantir en tot cas, que es compleixen les distàncies de seguretat interpersonal.

Les entitats prioritzaran l’ús de mitjans telemàtics per a tot tipus de reunions (internes i externes).

Reunions

Les reunions es duran a terme telemàticament de manera preferent. En cas que siguin presencials s’estableix una limitació màxima de 6 persones.

Totes les persones usuàries, les entitats i personal municipal han de complir aquestes mesures així com seguir la normativa legal, en el cas que es dictin noves indicacions de protecció i d´ús d’espais, entre d’altres. En aquest supòsit, les mesures de protecció i d’ús d’espais, etcètera s’adequaran i s’hauran de complir automàticament.

La vigència d’aquestes mesures està subjecta a les futures normatives.