Acord entre la Paeria i la UdL perquè La Llotja aculli classes de primer de Dret

El conveni permet que totes les sessions puguin ser presencials i complir les mesures preventives contra la Covid19 

L’Ajuntament de Lleida i la Universitat de Lleida han signat avui un conveni de col·laboració pel qual La Llotja acollirà classes presencials de primer de Dret fins que acabi aquest semestre i amb possibilitat de perllongar l’estada si la situació de la Covid 19 ho fa necessari.

Aquest matí, 120 joves ja han ocupat espais del teatre municipal i Centre de Negocis i Convencions (CNC) per tal de seguir les primeres sessions.

L’acord l’han firmat el tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica i Emprenedoria, Paco Cerdà, que presideix, a més, el CNC; el degà de la Facultat de Dret, Economia i Turisme, Eduard Cristóbal, i el vicerector d’Ordenació Acadèmica, Francesc Giné.

Paco Cerdà ha mostrat la seva satisfacció per un conveni que “dona vida” a la Llotja de Lleida i l’omple d’estudiants, en un context difícil per a la celebració dels habituals congressos en aquest espai. El regidor ha recordat, a més, que la UGT ja s’hi va traslladar el passat estiu, mentre duren les obres de reforma de l’edifici dels sindicats. “Volem atansar la Llotja a la ciutadania”, ha asseverat.

El trasllat dels estudiants de primer de Dret a La Llotja permet garantir les distàncies de seguretat i, d'aquesta manera, totes les seves classes seran presencials, un fet ara per ara poc habitual en aquests estudis donada la situació de la pandèmia. Francesc Giné i Eduard Cristóbal han remarcat que la presencialitat és importat, sobretot en el primer curs, i per aquesta raó la seva institució intenta que es pugui aconseguir al màxim.

La Paeria i la UdL han informat que estan enllestint un acord perquè alumnes de Turisme puguin dur a terme les classes a l’edifici CEDICO, del Parc Científic i Tecnològic de Gardeny. La previsió és que ja puguin començar-les dilluns vinent, amb tres grups que representen un total de 150 estudiants.