251 empreses de Lleida sol·liciten els Ajuts al Sector Turístic de Turisme de Lleida

El termini per presentar-s’hi acabava ahir, 30 de setembre

La Paeria, a través de Turisme de Lleida, ha rebut un total de 251 sol·licituds d’empreses que opten als Ajuts específics al Sector Turístic de la ciutat de Lleida. A partir d’ara, s’inicia el procediment tècnic i administratiu per comprovar i validar totes les entrades.


En el marc de la situació de pandèmia provocada per la COVID-19, l’Ajuntament de Lleida a través de Turisme de Lleida va treure una línia d’ajuts específicament dedicats al sector turístic de la ciutat que ha patit amb severitat les restriccions imposades a causa del coronavirus.


S’han considerat conceptes subvencionables, la incorporació de les noves tecnologies és un element estratègic i més en el context actual d’afectació per coronavirus: presència a Internet, xarxes social, comerç electrònic, màrqueting digital, digitalització de l’empresa i adquisició d’equips informàtics. També són subvencionables les despeses que anomenem corrents i les inversions o les despeses que es destinin a la transformació digital de les empreses i les inversions per a dur a terme l’adaptació dels locals en el marc de la COVID.
 

Els ajuts específics a les empreses turístiques i els ajuts al teixit empresarial sumen un total de 200.000 mil euros en ajudes municipals a les empreses de la ciutat de Lleida. A més, també s’hi sumaran de manera imminent els 4 milions d’euros en ajuts addicionals per a la comarca que anunciava la Generalitat i que es dirigeixen, prioritàriament, als sectors del comerç, la restauració, els hotels, les agències de viatges o guies turístics, entre altres.