L’Ajuntament de Lleida felicita la companyia de teatre La Baldufa pel Premio Nacional de Artes Escénicas para la Infancia y la Juventud que atorga el Ministerio de Cultura

El guardó estatal reconeix "la seva concepció de l’espectador com a ésser capaç, crític i reflexiu, sigui quina sigui la seva edat” així com la capacitat per a crear universos de “gran riquesa poètica visual” És la primera companyia catalana que rep aquest premi, que s’atorga des de l’any 2009

L’Ajuntament de Lleida ha traslladat a la companyia lleidatana La Baldufa la seva felicitació, en nom de la ciutat, per la concessió del Premio Nacional de Artes Escénicas para la Infancia y la Juventud 2020 que atorga el Ministerio de Cultura y Deporte per mitjà de l’INAEM (Instituto Nacional de las Artes Escénicas i de la Música).

Aquest reconeixement, que s’ha fet públic avui, destaca la “concepció de l’espectador que realitza La Baldufa com a ésser capaç, crític i reflexiu, sigui quina sigui la seva edat”. També posa de relleu la capacitat de la companyia lleidatana per “crear universos de gran poètica visual”.
La Baldufa l’integren Enric Blasi, Emiliano Pardo i Carles Pijuan. Es va fundar l’any 1996 i ofereixen espectacles multidisciplinars per a tots els públics, però majoritàriament per a infants.
L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha expressat que aquest premi “ és un reconeixement a la trajectòria de La Baldufa, i demostra que Lleida és un referent en teatre infantil i juvenil.” Es tracta de la primera companyia catalana que rep aquest guardó, creat l’any 2009.

El Premio Nacional, que es concedeix anualment, está dotat amb 30.000 euros.