Lleida torna a ser capital del 'fado' amb artistes de França, Galícia, Portugal i Catalunya

El Festival Internacional de Fado de Catalunya, que organitza la Fundació Orfeó Lleidatà i l'Ajuntament de Lleida del 6 al 31 d'octubre, arriba a la 9a edició amb dos concerts al Cafè del Teatre, un concert a la Sala Sant Domènec de la Seu d'Urgell i el concert de cloenda a l'Espai Orfeó Lleidatà 

Lleida tornarà a ser, del 6 al 31 d'octubre, la capital del 'fado' amb la celebració de la 9a edició del Festival Internacional de Fado de Catalunya. Artistes de França, Galícia, Portugal i Catalunya formen el cartell d'aquest certamen que organitza l'Ajuntament de Lleida i la Fundació Orfeó Lleidatà. El Festival comptarà amb dos concerts al Cafè del Teatre de Lleida, un concert a la Sala Sant Domènec de la Seu d'Urgell i el concert de cloenda a l'Espai Orfeó Lleidatà. 

El regidor de Ciutat i Cultura, Jaume Rutllant, ha felicitat totes les persones que han fet possible "tirar endavant aquest Festival malgrat totes les dificultats que tenim enguany, una mostra més que a Lleida apostem per la cultura, perquè la cultura és segura" i ha posat de relleu "la interrelació i el treball conjunt entre administracions, organitzadors, patrocinadors i col·laboradors per presentar aquest gran festival". 

La direcció artística del Festival, que també compta amb la col·laboració especial del Consolat de Portugal a Barcelona i l'Institut d'Estudis Ilerdencs, va a càrrec de la cantant lleidatana Carolina Blàvia, que actuarà amb el "Projecte Amália" en el concert de cloenda, el 31 d'octubre a les 20.30 hores.

Bévinda, amb músics de França i Portugal, obriran el festival al Cafè del Teatre de Lleida, dissabte 17 d'octubre, a les 22.30 hores. ISGA Collective, una de les propostes més atractives i originals de l'escena gallega, actuarà a la Sala Sant Domènec de la Seu d'Urgell, divendres 23 d'octubre, a les 21.00 hores i al Cafè del Teatre, dissabte 24 d'octubre a les 22.30 hores. 

Una exposició que mostra l'obra de Jose Nacimento romandrà oberta al públic del 6 al 31 d'octubre al Cafè del Teatre. 

L'oferta gastronòmica que acompanya habitualment el festival seguirà present a l'edició d'enguany, tot i que, atès el protocol sanitari de la Covid-19, no tindrà lloc a les sales de concerts, sinó que es podrà gaudir al restaurant Caravista de Lleida.