La Comissió d’Igualtat impulsa accions per incloure la perspectiva de gènere i el llenguatge inclusiu a les Regidories

Una quinzena de persones que integren la comissió municipal s’han reunit per avaluar el treball realitzat enguany, destacant la revisió de formularis i aplicacions informàtiques en clau de gènere, la formació sobre llenguatge no sexista o els cursos sobre polítiques d’igualtat de gènere 

La Comissió d’Igualtat de la Paeria ha impulsat aquest 2020 diverses accions transversals que impliquen el conjunt de Regidories. La perspectiva de gènere i el llenguatge inclusiu són alguns dels àmbits en què s’ha incidit perquè es puguin incorporar i adaptar en el funcionament habitual de l’organització municipal. Entre altres, s’han revisat els formularis i aplicacions informàtiques per incloure la variable de sexe/gènere i per fer una explotació de les dades des d’aquesta perspectiva. S’ha programat una acció formativa específica sobre llenguatge no sexista, així com el reforç en la difusió de guies de comunicació inclusiva amb perspectiva de gènere. Encara en formació, s’han impartit cursos de polítiques d’igualtat de gènere i els Serveis Socials ha participat en càpsules específiques sobre la inclusió de gènere en aquesta àrea. 

La implementació d’aquestes accions s’ha exposat en un informe-resum a la Comissió d’Igualtat, reunida avui telemàticament. El document recull també com s’avança en les propostes plantejades al Pla d’Igualtat intern, al III Pla municipal de Polítiques d’Igualtat de Gènere a Lleida i el Decàleg Lleida, ciutat feminista. Una quinzena de persones, de diferents equips tècnics municipals que integren la comissió, han participat en la reunió per posar en comú el treball realitzat enguany i exposar les prioritats de cara a l’any que ve, per seguir integrant la perspectiva de gènere a les actuacions municipals. La pròxima reunió tindrà lloc el primer trimestre de 2021.