L’Ajuntament de Lleida actua amb fermesa contra les entitats bancàries que desallotgen famílies vulnerables sense oferir prèviament un lloguer social

El fet de no complir aquesta normativa és considerat com a una infracció greu, amb multes que oscil·len entre els 9.001 i 90.000 euros

El fet de no complir aquesta normativa és considerat com a una infracció greu, amb multes que oscil·len entre els 9.001 i 90.000 euros

La Llei 24/2015, del 29 de juliol, de mesures urgents per a afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica, és clara quan ordena als grans tenidors d’habitatge que, abans d’interposar qualsevol demanda judicial d'execució hipotecària o de desnonament per impagament de lloguer, han d’oferir als afectats una proposta de lloguer social, si el procediment afecta persones o unitats familiars que no tinguin una alternativa d’habitatge pròpia i que es trobin dins els paràmetres de risc d’exclusió residencial. 

L’Ajuntament de Lleida ha enviat aquest divendres, 9 d’octubre, un burofax a l’entitat BBVA tan aviat com ha tingut coneixement que l’entitat bancària té previst el pròxim dijous, 15 d’octubre, dur a terme el llançament d’una família vulnerable, deutora hipotecària, a qui no se li ha ofert un lloguer social, tal com obliga la normativa, requerint al banc que compleixi la normativa.
El tinent d’alcalde i regidor d’Habitatge, Sergi Talamonte, ha manifestat que “tenim l’obligació de ser contundents amb aquestes actuacions dels grans tenidors d’habitatges. Perquè, a banda de ser actuacions il·legals, són profundament injustes socialment”.
Sergi Talamonte ha assenyalat que “la proposta de lloguer social és obligatòria i serem ferms a l’hora de sancionar aquestes pràctiques, que són considerades infraccions greus a la normativa d’habitatge”. Infringir aquesta normativa pot ser sancionat amb multes que oscil·len entre els 9.001 i 90.000 euros.
L’Ajuntament de Lleida, tal com ha fet en altres ocasions, ha instat l’entitat bancària a suspendre el llançament previst per la setmana pròxima, fins que compleixi el tràmit d'oferiment de lloguer social a la família que resideix a l'habitatge.