La Paeria i l’EMD Raimat es comprometen a treballar per aconseguir el millor acord per a la cessió dels terrenys del cementiri

Actualment són propietat de l’empresa Codorniu

Actualment són propietat de l’empresa Codorniu

La Paeria i l’EMD Raimat han manifestat la voluntat de treballar conjuntament per aconseguir un acord de finançament que permeti que els terrenys del cementiri de Raimat, que són propietat de l’empresa vitinícola Codorniu, esdevinguin municipals.

Així s’ha manifestat en la reunió que han mantingut telemàticament aquesta tarda la tinent d’alcalde i regidora de Govern Obert, Jordina Freixanet, el tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, la presidenta de l’EMD de Raimat, Ainhoa Casabon, i representants de l’empresa Codorniu.

En la trobada s’han analitzat tots els detalls i requeriments tècnics sobre aquesta operació de cessió i s’ha conclòs que, en aquest moment, tots els informes són favorables a l’espera de poder tenir un acord sobre el finançament. La voluntat de l’Ajuntament de Lleida i de l’EMD Raimat és fer efectiva una actuació que suposarà que l'EMD de Raimat pugui tenir el cementiri en propietat i la cessió d'unes finques d'equipament comunitari. En el moment que els terrenys del cementiri siguin propietat municipal, l’Ajuntament de Lleida en traslladarà la competència de la gestió a l’EMD de Raimat.

El cost de la legalització i adequació del cementiri està pendent de quantificació definitiva, però en la trobada d’avui s’ha mostrat la voluntat ferma de Lleida i l’EMD Raimat per resoldre un compromís històric amb els veïns i veïnes de Raimat.