L’Orquestra Simfònica Camera Musicae torna a Lleida acompanyada del pianista Iván Martín

Interpretaran ‘Rakhmàninov 2 i la Quarta de Brahms, dissabte, 24 d’octubres, a les 20 hores, a l’Auditori Municipal Enric Granados, en el marc de la programació de LaTemporada 

El proper dissabte 24 d’octubre, a les 20.00 hores, Iván Martín i l’Orquestra Simfònica Camera Musicae, ofereixen a l’Auditori Municipal Enric Granados el repertori de Rakhmàninov 2 i la Quarta de Brahms en el marc de la programació de LaTemporada Lleida.  

‘Un fantasma errat’, un repertori considerat clàssic entre els romàntics

El repertori d’’Un fantasma errant’ compta amb dues obres, “Concert per a piano i orquestra núm 2, op 18” de S. Rakhmàninov, considerat el més romàntic entre els clàssics russos i que ell mateix es considerava un fantasma errant en un món alienígena, i l’obra “Simfonia núm 4, op 98” de Johannes Brahms, considerat un clàssic entre els romàntics.

El Concert per a piano núm. 2 és l’obra que va retornar el compositor rus amb gran èxit al panorama musical. Moltes de les melodies dels seus tres moviments formen part ja de la cultura popular gràcies a cançons com I Think of You Full Moon and Empty Arma de Frank Sinatra o All by Myself versionada per Celine Dion. Remarcable també l’efecte de campanes a l’inici, molt característic en obres d’altres autors com Aleksandr Borodin o Modest Mússorgski.
Brahms, en conseqüència del seu trauma, va tardar molt a escriure la primera simfonia, però la quarta va arribar relativament aviat. La va compondre a l’estiu de 1884. El moment més destacat és la passacaglia del darrer moviment basada en la ciaconna de la Cantata 150 de Johann Sebastian Bach, Meine Tage in den Leiden.

Les entrades (30 € la general i 25 € la reduïda) es poden adquirir al web de La Temporada Lleida, a les taquilles del Teatre de la Llotja, l’Escorxador i l’Auditori i a l’oficina de Turisme de Lleida.

Ivan Martín

Nascut a les Palmes de Gran Canària (1978), és reconegut avui dia per la crítica i el públic com un dels pianistes més brillants de la seva generació, dintre i fora de les fronteres estatals.

Col·labora pràcticament amb totes les orquestres nacionals, i també  ha fet col·laboracions amb orquestres internacionals com l’Orquestra Filharmònica de Helsinki, l’Orquestra Simfònica de Monterey (EEUU), d’entre moltes altres.
Compromès amb la creació musical d’Espanya, ha protagonitzat estrenes i interpretat obres de compositors com Pedro Halffter, Pilar Jurado, Daniel Roca i ha debutat com a director interpretant els concerts per a teclat de Bach, junt amb l’orquestra “Projecte Bach.

Orquestra Simfònica Camera Musicae

L’Orquestra Simfònica Camera Musicae (OCM), fundada el 2006, té una gran acollida per la seva promoció de la música clàssica entre una gran varietat de públic. Ha actuat en sales com l’Auditori Nacional de Madrid, el Plau de la Música Catalana, el Palau Euskalduna de Bilbao, entre altres.
Des de la seva fundació, Tomàs Grau és el director de l’orquestra i des de la temporada 2017-18 el mestre Salvador Mas és el principal director invitat.
L’OCM ha col·laborat en reconeguts directors internacionals i tot i que realitza la seva activitat a Catalunya, l’OCM també actua de manera periòdica per Espanya i ha realitzat gires de concerts a Alemanya, Suïssa i a la República Txeca.

Mesures COVID-19

Seguint la normativa sanitària vigent:

  • Cal mantenir la distància de seguretat
  • És obligatori l’ús de la mascareta (si sou persones exemptes cal avisar i mostrar el certificat mèdic)
  • Cal arribar mitja hora abans del concert i un cop dins cal restar asseguts/des al seien assignat
  • Es recomana la compra d’entrades online
  • L’entrada i sortida es farà de manera esglaonada
  • Cal seguir les indicacions del personal de la sala
  • Els programes de mà només es poden descarregar en format digital fent servir el codi QR o al web
  • No es permetrà l’accés a la sala un cop començat l’espectacle
  • Eviteu tocar objecte i utilitzar els lavabos
  • Per facilitar l’accés de tot el públic, es tancarà la taquilla ¼ d'hora abans de l'inici del concert