COMUNICAT DE LA REGIDORIA DE CONSUM, COMERÇ I MERCATS DE L'AJUNTAMENT DE LLEIDA en relació a les cues que es van generar per accedir al mercadet de dissabte a Barris Nord

L'àrea de Mercats de la Regidoria de Consum, Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Lleida va tenir menys de 48 hores per a adaptar l'edició del mercadet de dissabte, a Barris Nord, a les noves restriccions decretades per la Resolució SLT/2546/2020, de 15 d'octubre, per la qual s'adopten noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 a Catalunya.

D'aquesta manera, per no haver d'anul·lar el mercadet de Barris Nord:
• es van haver d'aplicar els requeriments de la normativa que es concreten en limitar l'aforament al 30%
• es va perimetrar la zona amb tanques perfectament visibles
• es van habilitar tres únics punts d'accés:
o per la zona de fruita, a l’avinguda Baró de Maials
o per la zona de roba, dos punts d’entrada: un pel carrer Comtes d’Urgell i l’altre per l’avinguda Prat de la Riba
• es va desplegar personal de Mercats que explicava aquesta eventualitat sorgida en poques hores

Efectivament, les noves restriccions van provocar cues per accedir al mercat, tal com passa en qualsevol establiment que tingui l'accés restringit a causa de les normes sanitàries.

Continuem treballant sobre la base que cal continuar donant tota la informació possible i demanar la més alta responsabilitat a aquelles les persones que es van saltar les mesures previstes i van provocar que en molts moments fos impossible controlar l'aforament als nivells que marca la llei. En aquest context, altres persones que sí van respectar les noves condicions d'accés, van haver de fer cua més estona de la prevista, cosa que lamentem.

Les mateixes mesures d’obligat compliment per a garantir la seguretat de la ciutadania, també s’implementaran, dijous, al mercat de Camp d’Esports. Esperem que el mercadet de Camp d’Esports es pugui realitzar amb major normalitat i apel·lem al civisme perquè tothom que vulgui anar al mercat ho pugui fer en condicions de legalitat, seguretat i amb temps suficient.

L'àrea de Mercats de la Paeria treballa a contrarellotge perquè malgrat les noves restriccions es pugui continuar fent mercat. Tanmateix, si no es poden garantir els requeriments que dicta la llei, el mercat s'haurà de suspendre, per preservar la salut de totes les persones.