<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/34110>>.

El 5è Cinemon Xic projectarà tres pel·lícules que fomenten la igualtat de gènere i la pau

La tinent d’alcalde Sandra Castro ha explicat que diumenge comencen les sessions amb “Fritzi, un conte revolucionari”, estrena a Catalunya “El ventre entre les canyes” i “Al sostre del món” es podran veure el 8 i 15 de novembre. Les sessions es fan a la Llotja, a les 11.30 h i es recomana fer reserva prèvia

La tinent d’alcalde Sandra Castro ha explicat que diumenge comencen les sessions amb “Fritzi, un conte revolucionari”, estrena a Catalunya “El ventre entre les canyes” i “Al sostre del món” es podran veure el 8 i 15 de novembre. Les sessions es fan a la Llotja, a les 11.30 h i es recomana fer reserva prèvia

La cinquena edició de Cinemón Xic: Cinema Infantil en Valors ha programat tres sessions familiars que es podran gaudir els diumenges al matí al Teatre de la Llotja de Lleida (a la sala 2). La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, ha presentat el cicle que inclou tres pel·lícules, la primera de les quals, “Fritzi, un conte revolucionari”, és estrena a Catalunya. Les següents seran “El vent entre les canyes” i “Al sostre del món” es faran el 8 i el 15 de novembre. Les pel·lícules començaran a les 11.30 h. L’activitat és gratuïta i per assistir-hi, es recomana fer reserva prèvia a cooperacio.paeria.cat/cinemon-xic i anar-hi amb temps per facilitar l’accés i les mesures de seguretat,

Castro ha explicat que, com a novetat d’enguany, es facilitarà material educatiu de suport preparat per a cada sessió, perquè les famílies puguin treballar a casa valors com la pau (ODS 16 que també inclou la Justícia i Institucions Sòlides) i l’equitat de gènere (ODS 5). Així, es poden aprofitar les projeccions per treballar-ho amb els més petits de la casa. El material és pot descarregar al mateix web on s’adquireixen les entrades. 

Amb Cinemón Xic la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes pretén donar continuïtat anual al projecte Cinemón, oferint un espai de reflexió familiar adreçat especialment per al públic infantil i juvenil. El projecte té la voluntat de ser un espai d’educació en valors amb cinema adaptat a les característiques dels i les infants de la ciutat de Lleida.

La tinent d’alcalde ha comenta la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes fomenta la sensibilització amb accions atractives per a la ciutadania i aquesta iniciativa ho fa a través del cinema infantil en valors. Des que es va iniciar, el projecte ha tingut una gran acollida entre la ciutadania, pel que enguany, malgrat les dificultats per la situació actual arran de la Covid-19, s’ha tirat endavant adaptant-s’hi i focalitzant l’atenció en el públic infantil.

Diumenge, 25 d’octubre
“Fritzi, un conte revolucionari”, de Matthias Bruhn i Ralf Kukula. Alemanya-Bèlgica-Luxemburg-República Txeca (2019). 90 minuts.
Sinopsi: Alemanya de l’Est. 1989. El mur que divideix el país en dues meitats és a punt de caure. La Fritzi i l’Sputnik inicien una aventura que els portarà a descobrir i a entendre què està passant al seu país. Una pel·lícula que retrata la caiguda del mur des de la perspectiva d’una nena.
Valors ODS 16. Cultura de pau. Impuls a les actuacions en pro de la no-violència i a favor de la pau.

Diumenge, 8 de novembre
“El vent entre les canyes”, d’Anaïs Sorrenino, Arnaud Demuynck, Madina Ishkakova, Remi Durin i Nicolas Liguori. França, Bèlgica i Suïssa (2017). 62 minuts.
Sinopsi: Cinc aventures al voltant de la llibertat, amb músiques originals i heroïnes sorprenents: la nena que vol jugar a cavallers a “Randes i dragó”, l’amistat entre una princesa i una dragona a “La caça del dragó”, les boniques estrelles a “La nena i la nit”, les ganes de ser lliure a “La unicorn” i la lluita per l’alliberament de la tirania a “El vent entre les canyes”.
Valors ODS 5 i 16. Lluita contra la repressió, llibertat d’expressió. Perspectiva de gènere. Equitat entre homes i dones.

Diumenge, 15 de novembre
“La sostre del món”, de Rémi Chayé. França i Dinamarca (2015). 81 minuts.
Sinopsi: Sant Petersburg, 1882. Sasha, una joveneta de l’aristocràcia russa, ha estat sempre fascinada per la vida aventurera del seu avi, Olukin. Explorador famós, va fer construir un vaixell, i no ha tornat de la seva darrera expedició. Sasha decideix partir cap al Gran Nord seguint la pista del seu avi.
Valors ODS 5. Perspectiva de gènere. Equitat entre homes i dones.