Conveni amb l’EMU per gestionar habitatges en situacions d'emergència social

La Comissió informativa per les Polítiques de gestió dels Drets de les Persones ha donat compte dels ajuts a famílies del darrer mes, per un import de 60.600 euros en concepte d’habitatge, alimentació o atenció a infància, entre altres

La Comissió Informativa per les Polítiques de gestió dels Drets de les Persones i relació amb la Comunitat ha donat compte de les ajudes econòmiques a famílies del darrer mes. Ha destinat una partida de 60.578,31 euros per donar suport a les famílies, dels diferents barris de la ciutat, en atendre serveis essencials. Els ajuts es distribueixen en habitatge, a conceptes com el pagament de subministraments bàsics o el lloguer; en alimentació o en atenció a la infància, entre altres.
La regidora de les Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, ha remarcat la importància de donar resposta a les necessitats d’aquestes famílies que es troben en situació de vulnerabilitat, agreujada pel context de la Covid-19. Castro ha assenyalat que cada cop són més les persones que recorren als serveis socials municipals per poder tirar endavant i afrontar el seu dia a dia.
En el decurs de la comissió, s’ha aprovat la justificació de diverses subvencions a entitats de la ciutat que també treballen l’àrea social, així com vinculades a àmbits educatius, de cooperació o feminismes, entre altres.
Conveni per millorar l’atenció habitacional en situacions d’emergència
L’Ajuntament de Lleida i l’Empresa Municipal d’Urbanisme signaran un conveni per a la gestió d’habitacions i espasi comuns en habitatges destinats a tendre situació d’emergència habitacional. L’objectiu és millorar la qualitat i la quantia d’allotjament d’urgència que s’ofereix des de la Paeria a les persones que resten sense habitatge, especialment als nuclis familiars amb infants. L’acord es duu a terme per facilitar la planificació i gestió de les polítiques municipals d’habitatge i per atendre la competència que en aquesta matèria, que té encomanada la Regidoria de Persones, Comunitat i Agenda 2030.
La regidora Sall ha incidit en què el conveni servirà per proporcionar més facilitats, qualitat i convivència a les persones que pateixen una situació d`emergència residencial. A més, es reduirà la despesa que ara es destina quan s’ha de gestionar allotjament en habitacions d’hotels, pensions i albergs.