L’Ajuntament de Lleida licita la videovigilància de l’Horta

S’elimina el paper en tots els tràmits dels recursos humans de la Paeria 

L’Ajuntament de Lleida portarà a aprovació del Ple Municipal del pròxim divendres el nou servei de videovigilància a l’Horta de Lleida. La Comissió informativa per les Polítiques de la gestió del Govern Obert, Economia i Participació ha informat avui el Plec de Clàusules del contracte de subministrament d’un sistema de lectura i reconeixement de matrícules per a l’Horta de Lleida i l’inici de la seva licitació.

El contracte permetrà posar en marxa la videovigilància que el veïnat d’aquesta zona de la ciutat reclama fa temps amb la finalitat de prevenir tant delictes com conductes incíviques, per exemple, els abocaments il·legals.

La Paeria instal·larà en un termini de tres anys 46 punts de control de lectura i reconeixement de matrícules mitjançant càmeres. El total del projecte representa una inversió de 413.717,3 euros (IVA inclòs). Els equips han de permetre no només enregistrar les imatges sinó també aplicar-hi intel·ligència artificial amb tractament de dades automàtic per facilitar, també, actuacions preventives. D’aquesta manera es podran detectar conductes anòmales i alertar els cossos de seguretat.

Així mateix, la Comissió ha informat el plec de clàusules del contracte del Servei de suport, col·laboració i assistència tècnica a l’Ajuntament de Lleida en matèria d’inspecció tributària i l’inici de la seva licitació. El contracte té un pressupost de més de 800.000 euros.

Un altre dels punts informats en la comissió i que es portarà al pròxim Ple és el Reglament regulador de les relacions electròniques en tots els procediments de l’àmbit dels recursos humans de l’Ajuntament de Lleida. Amb aquesta normativa, pionera en les administracions locals catalanes, la Paeria passarà a realitzar totes les gestions i tràmits relatius al personal de manera telemàtica.

En l’apartat de Recursos Municipals i Hisenda, s’ha ratificat el conveni per a la concessió de subvencions en comerç i serveis per compensar pèrdues ocasionades per la Covid-19.