<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/34177>>.

Lleida viu una jornada de Tots Sants segura al cementiri municipal

Montse Pifarré valora molt positivament tot el dispositiu de cita prèvia, un fet que ha permès complir amb totes les mesures de seguretat i evitar les aglomeracions

Montse Pifarré valora molt positivament tot el dispositiu de cita prèvia, un fet que ha permès complir amb totes les mesures de seguretat i evitar les aglomeracions

El cementiri municipal de Lleida ha viscut avui una jornada de Tots Sants sense aglomeracions ni incidents i amb respecte de les restriccions imposades per aturar la propagació de la Covid-19 per part de les autoritats sanitàries. El principal canvi respecte anys anteriors ha estat la posada en marxa d’una aplicació i un telèfon per demanar cita prèvia per visitar el cementiri municipal amb l’objectiu d’evitar aglomeracions i poder complir amb totes les mesures de seguretat.

L’Ajuntament de Lleida ha rebut un total de 7460 sol·licituds per entrar al recinte municipal els dies 30 i 31 d'octubre i 1 de novembre a través de l’aplicació i 250 trucades telefòniques per demanar hora de visita. La tinenta d’alcalde i regidora de Recursos Municipals, Hisenda i Salut, Montse Pifarré, ha valorat “molt positivament tot el dispositiu" i ha destacat que "el degoteig de visitants ha estat constant però s’ha comptabilitzat menys afluència de persones que altres anys a causa del context de pandèmia”.

Pifarré ha destacat que l'aplicació per demanar cita prèvia ha permès no sobrepassar l'aforament màxim del cementiri fixat en 2.000 persones i poder donar servei a totes aquelles persones que han volgut seguir amb la tradició malgrat la pandèmia. Cal destacar que enguany, a més, s’ha establert un circuit d’entrada i un de sortida separats, s’ha ampliat l’horari de visita i el temps d’estada s’ha limitat a una hora i mitja, a més d’altres prohibicions com menjar o beure dins el recinte i l’obligatorietat de portar la mascareta en tot moment.