<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/34193>>.

La Paeria sol·licita a la Cambra de Comerç treballar plegats en la promoció del polígon de Torreblanca i la captació de noves inversions i projectes industrials per a Lleida

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha mantingut avui una trobada amb el Comitè Executiu de l’entitat, al qual ha informat de l’estat de desenvolupament d’alguns dels grans projectes estratègics de la ciutat

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha mantingut avui una trobada amb el Comitè Executiu de l’entitat, al qual ha informat de l’estat de desenvolupament d’alguns dels grans projectes estratègics de la ciutat

La Paeria ha sol·licitat a la Cambra de Comerç de Lleida treballar plegats per impulsar grans projectes estratègics de la ciutat, com són la promoció i comercialització del futur nou polígon industrial de Torreblanca-Quatre Pilans, la captació de noves inversions i altres projectes de desenvolupament industrial que puguin optar als nous fons europeu, entre altres oportunitats. Així ho ha traslladat en una trobada celebrada aquesta tarda el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, i el Comitè Executiu de la Cambra de Comerç de Lleida.

“Per a nosaltres, com a govern municipal, és molt important comptar amb la col·laboració i la complicitat del món econòmic de la ciutat i el seu entorn que representa la Cambra de Comerç de Lleida, per a poder assolir les ambicioses fites que ens hem marcat en l’àmbit del desenvolupament industrial de Lleida. Estem fent avenços importants en la tramitació de noves àrees industrials, però ara caldrà posar-se a treballar per aconseguir atreure-hi noves inversions i l’ajuda de l’empresariat lleidatà és cabdal per aconseguir-ho”, ha assenyalat Postius.

Durant la trobada, el primer tinent d’alcalde ha informat als membres del Comitè Executiu de l’estat de desenvolupament dels projectes més transcendents que s’estan gestionant en l’àmbit econòmic i industrial de la ciutat. El principal és el nou macropolígon industrial públic de 800 hectàrees a la zona de Torreblanca-Quatre Pilans i Moredilla, del qual ara s’està redactant el Pla Director Urbanístic, que en preveurà el seu desenvolupament per fases. Paral·lelament, s’ha aprovat ja provisionalment un nou polígon de promoció privada de 36 hectàrees al sector Sur 35, que podria començar a urbanitzar-se a finals d’aquest mateix any.

Aquestes actuacions en l’àmbit del sòl industrial es complementen amb altres accions importants, com són la modificació del planejament per ampliar l’estació de mercaderies del Pla de Vilanoveta, que permetrà ampliar-ne la capacitat, i la modificació del pla director de l’Àrea Residencial Estratègica, que ha d’abordar pròximament la Generalitat, després que la Paeria iniciés ja el tràmit, i que serà també clau per definir el futur creixement de Fira de Lleida.

A més a més, Postius també ha informat els membres de la Cambra de l’estat de situació d’un altre projecte cabdal per la ciutat com és el pla especial de l’estació, pel qual s’estan mantenint contactes freqüents amb la Generalitat i Adif per fer-lo viable i desencallar-lo després de molts anys, incloent la construcció de la nova terminal d’autobusos. Per últim, el regidor d’Urbanisme també ha destacat la recent aprovació ja definitiva de la modificació de l’ordenança de llicències d’obres, que permetrà agilitzar els tràmits.

"Estem treballant en un ventall de projectes estratègics de gran abast per a l'impuls de la ciutat i considerem imprescindible comptar amb la complicitat dels sectors econòmics de Lleida per poder dur-lo a terme i avançar en la generació d'oportunitats pel futur", ha assegurat Postius.