Constitució del Consell Assessor Municipal de la Infància i l’Adolescència

És l’òrgan permanent de participació ciutadana en els àmbits d’activitats públiques municipals referents específicament a aquesta franja d’edatAvui es presentaran als membres del Consell els objectius de treball de la Defensora dels Drets dels Infants i dels Adolescents i l’esborrany del Pla Local d’Infància 20-24

La Defensora dels Drets dels Infants i dels Adolescents, Iman Benataya, presideix aquesta tarda la sessió constitutiva del Consell Assessor Municipal de la Infància i l’Adolescència.

En aquesta primera reunió -que no s’ha pogut produir abans per la Covid-19-  es presenten els diversos membres del consell i la Defensora exposarà els seus objectius de treball. També s'ha lliurat als membres del Consell l’esborrany del III Pla Local d’Infància 2020-24.

Integren en Consell Assessor de la Infància i l’Adolescència la Defensora dels Drets dels Infants, experts independents, representants de totes les Administracions de Lleida, diferents federacions, col·legis professionals, representants de grups polítics i membres del Plenari dels Infants i dels Adolescents.

Els objectius principals del Consell són :
1. Assessorar al municipi i directament a la Defensora de l’Infant de diferents programes i actuacions que es realitzin a la ciutat.
2. Fomentar l’aplicació de polítiques i actuacions municipals adreçades a la defensa dels drets de l’infant.
3. Potenciar la coordinació entre diferents Institucions que actuïn en l’àmbit de la infància.
4. Fomentar la participació directa dels infants i adolescents

El III Pla Local per a la infància és l’instrument de planificació de l’Ajuntament “que té l’ objectiu d’ordenar, definir i impulsar polítiques municipals envers la Infància”, ha explicat la tinent d'alcalde i regidora d'Educació, Coperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, qui ha remarcat la importància del Consell Assessor en la concreció “de polítiques i accions encaminades específicament a donar compliment, en el sentit més extens possible, de la Convenció dels Drets dels Infants, aprovada per l’ONU el 20 de novembre de 1989”.


El Pla Local per a la Infància s’elabora a partir de les dades de l’Observatori de la Infància i l’Adolescència de la ciutat, i implica a totes les Regidories de l’Ajuntament de Lleida. És un compromís de coordinació i gestió transversal per aconseguir que totes les actuacions municipals s’orientin en vetllar pels drets dels infants, pel seu benestar i per la seva participació activa en la ciutat.

Participen també en el Consell Assessor les regidores Marta Gispert i Elena Ferre.