La tercera i última sessió de Cinemón Xic, en línia

El cicle de cinema infantil en valors s’ha hagut d’adaptar a les mesures sanitàries i s’ofereix online a través d’un enllaç que estarà actiu tot el diumenge 15 de novembre

La tercera i última sessió de Cinemón Xic 2020 es podrà gaudir en línia. Aquest diumenge, 15 de novembre, es podrà accedir de manera gratuïta a la projecció del film “Al sostre del món”, de Rémi Chayé, a través del link https://cooperacio.paeria.cat/cinemon-xic. L’enllaç estarà disponible per a tota la ciutadania 24 hores. El cicle de cinema infantil en valors s’ha hagut d’adaptar a les mesures sanitàries per la Covid-19 i la sessió de diumenge passat ja es va programar via streaming, amb èxit de seguiment, ja que va tenir 250 persones connectades.

A més, dins la pàgina web es pot consultar material educatiu de suport preparat per a cada sessió, perquè les famílies puguin treballar a casa valors com la pau (ODS 16) i l’equitat de gènere (ODS 5), sent igualment una activitat gratuïta.

Amb Cinemón Xic la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes pretén donar continuïtat a una iniciativa que facilita un espai de reflexió familiar dirigit especialment al públic infantil i juvenil. Alhora, pretén ser un espai d’educació en valors amb cinema adaptat a les característiques dels i les infants de la ciutat. L’Ajuntament de Lleida ofereix anualment, que enguany havia previst al Teatre de la Llotja. S’hi va fer la primera projecció, però amb les noves mesures de seguretat sanitària decretades s’ha hagut de reorientar el cicle.

Aquest 2020 el programa inclou tres pel·lícules, la primera de les quals, “Fritzi, un conte revolucionari”, va ser estrena a Catalunya. La següent va ser “El vent entre les canyes” i “Al sostre del món”, el diumenge, 15, tancarà el cicle.

“La sostre del món”, de Rémi Chayé. França i Dinamarca (2015). 81 minuts.
Sinòpsis: llargmetratge amb una dona com a protagonista principal, aventurera i decidia, Sasha, qui està fascinada per la vida aventurera del seu avi, Olukin. Explorador famós, no ha tornat de la seva darrera expedició. Sasha decideix partir seguint la pista del seu avi. Un treball en perspectiva de gènere.
Treballa l’ODS: Perspectiva de gènere. Equitat entre homes i dones