<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/34237>>.

Fira de Lleida acull aquest cap de setmana la fira DeNuvis en format exclusivament digital

Les persones interessades a participar-hi només hauran d'inscriure-s'hi, de forma gratuïta, per accedir a cites personalitzades, promocions i activitats com tallers o desfilades de moda nupcial El paer en cap, Miquel Pueyo, destaca que les fires segueixen sent imprescindibles en el context actual, anima al sector comercial i de serveis a digitalitzar-se i confia que el sector de l'estètica pugui reobrir aviat

Les persones interessades a participar-hi només hauran d'inscriure-s'hi, de forma gratuïta, per accedir a cites personalitzades, promocions i activitats com tallers o desfilades de moda nupcial El paer en cap, Miquel Pueyo, destaca que les fires segueixen sent imprescindibles en el context actual, anima al sector comercial i de serveis a digitalitzar-se i confia que el sector de l'estètica pugui reobrir aviat

Lleida celebrarà aquest cap de setmana la vint-i-dosena edició de la fira DeNuvis, que enguany se celebrarà en un innovador format exclusivament digital, en compliment de les restriccions fixades pel Procicat per la lluita contra la pandèmia de la Covid-19.

El Saló comptarà amb 110 expositors, que aquest any de forma excepcional no han hagut de pagar cap quota d'inscripció, i serà també gratuït per als visitants, que només s'hauran de registrar per participar-hi. Això els permetrà conèixer tota l'oferta de béns i serveis dels proveïdors de la fira i acordar amb ells cites per rebre assessorament especialitzat per videoconferència, així com accedir a les promocions, descomptes i sortejos o els tallers i presentacions de productes. També gaudiran d'esdeveniments exclusius com desfilades online amb la presentació de noves tendències i col·leccions.

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha destacat que la voluntat hauria estat de fer un format de fira híbrid, però que les restriccions sanitàries no ho han fet possible i s'ha mostrat optimista pel que fa a la possibilitat que dos sectors amb molta presència a DeNuvis, com són els de la restauració i en especial el de l'estètica vegin relaxades ben aviat les limitacions a la seva activitat per part del Procicat.

"En la situació actual, necessitem les fires més que mai, com a referents de l'impuls a l'activitat econòmica, que pateix i patirà encara un impacte intens. La salut i la vida són el primer valor a defensar, però al mateix temps som molts conscients del grau d'erosió que s'està produint en el sector productiu i comercial en la nostra ciutat", ha afirmat l'alcalde, qui ha destacat que Fira de Lleida és pionera en la implantació d'innovacions tecnològiques en les fires.

Pueyo també ha fet referència a l'estudi presentat ahir sobre el Cens d'Activitats Econòmiques a les plantes baixes de l'Eix Comercial, que xifra en un 27% els locals buits a la zona, i ha manifestat que les eines digitals seguiran tenint en el futur un paper cabdal pel sector terciari i comercial, encara que es superin els efectes de la pandèmia. "Em consta que una part del petit comerç de la ciutat està fent de manera mancomunada i de vegades amb ajuts i suports de l'administració un esforç important i se l'ha d'ajudar perquè sigui present a les xarxes, perquè l'espai que deixi lliure ja sabem qui les ocuparà. Animem al sector comercial de Lleida a completar aquesta digitalització i dir-los que els ajudarem", ha assenyalat. El pressupost de la Paeria per l'any 2021 incorpora de fet el desenvolupament d'una app "Compra a Lleida" i d'un pla de digitalització del comerç com a iniciatives a impulsar l'any vinent.

La Paeria ha registrat en aquest 2020 un descens del nombre de bodes de gairebé la meitat, ha explicat també l'alcalde, un indicador de l'activitat al sector. En concret, l'any 2020 se n'han fet 67 i estan previstes 10 més, quan el 2019 se'n van celebrar 126.

En nom de la Diputació de Lleida, el també regidor de la Paeria Jaume Rutllant, ha destacat l'esforç i la "capacitat d'adaptació" de Fira de Lleida per desenvolupar els mitjans per fer possible aquesta fira digital en un sector tan transversal com el nupcial, que reflecteix els canvis demogràfics i socials.

El director dels serveis territorials de la conselleria d'Empresa i Coneixement, Ramon Alturo, ha destacat que Catalunya és referent en la celebració de fires, "un motor econòmic cabdal", i ha assenyalat que DeNuvis, "tot i celebrar-se de forma només virtual pot ser un element de dinamització econòmica important per aquests sectors".

Per últim, el director de la Fira, Oriol Oró, ha afirmat que la institució fa enguany un esforç per celebrar DeNuvis sense costos per expositors i visitants amb un format digital, per tal de fer una contribució a la recuperació econòmica en un moment difícil.

Descomptes de fins el 25%

DeNuvis Digital comptarà amb representació de tots els sectors implicats en la celebració de bodes i l'organització d'esdeveniments en general, com són els de la gastronomia i espais per a celebracions, vestits, joieria, fotografia i vídeo, agències de viatge, assegurances, imatge personal, decoració i complements, música i animació i regals, entre altres. Acollirà durant els dies de fira sortejos dels expositors valorats en més de 1.500 €, a més de promocions i descomptes d'entre el 5% i 25% del valor de les compres. Els interessats i interessades poden fer la inscripció gratuïtament a www.denuvis.com.