La Paeria convoca la 2a edició del Concurs de Vídeo Càpsules Posa’t en ON!
Dirigit a joves d’11 a 16, els proposa reflexionar sobre la utilització que fan de les pantalles, també en aquest període amb la Covid-19, i idear una història en imatges per fomentar-ne el bon ús
Dirigit a joves d’11 a 16, els proposa reflexionar sobre la utilització que fan de les pantalles, també en aquest període amb la Covid-19, i idear una història en imatges per fomentar-ne el bon ús
L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de Recursos Municipals, Hisenda i Salut, ha convocat la 2a edició del Concurs de Vídeo Càpsules ‘Posa’t en ON!’, dirigit a joves de la ciutat entre 11 i 16 anys que vulguin experimentat amb el procés creatiu del disseny i elaboració d’una vídeo càpsula educativa. El seu material s’incorporarà després al mateix programa com a una eina més per treballar a l’aula.
El concurs consisteix en que un grup de joves plantegi un tema vinculat a l’ús de les pantalles i el dibuixi a través d’una storyboard. El jurat valorarà totes les propostes presentades i n’escollirà una perquè pugui formar part de la resta de 5 vídeo càpsules que actualment conté el programa. Els i les joves guanyadors/es viuran en primera persona tot el procés de creació de la vídeo càpsula amb l’empresa de disseny Cactusoup. Les propostes poden enviar-se fins al 18 de desembre a prevencioaddiccions@paeria.cat.
Programa Posa’t en ON!
L’any 2018 l’Ajuntament va presentar el programa educatiu ‘Posa’t en ON!’ amb l’objectiu de promoure uns bons usos dels dispositius mòbils i de les pantalles i fer prevenció entorn als riscos que hi ha associats. En les dates actuals encara té més sentit ja que, arran dels diversos confinaments, s’ha incrementat el nombre d’hores que els i les joves passen davant les pantalles.
El programa ‘Posa’t en ON!’ s’adreça a joves de 12 i 13 anys (1r i2n d’ESO) i als seus educadors/es perquè el puguin utilitzar a l’aula però també està pensant per utilitzar-lo en espais d’educació no formal i, fins i tot, en les pròpies llars. El material dissenyat consta de 5 vídeo-càpsules que plantegen diverses situacions de conflicte envers els usos de les pantalles. A través de la seva visualització i d’una guia didàctica amb la proposta d’activitats educatives per fer en grup, es pretén generar debat i reflexions entorn a diversos temes que es proposen i sobre la utilització que es fa d’aquests dispositius. Es busca la motivació dels/les joves per parlar-ne, generar un pensament crític i promoure el bon ús educatiu, creatiu i responsable de les tecnologies com a part del seu desenvolupament personal.
Està disponible on-line a través d'aquest espai web de Paeria obert a tothom que en vulgui fer ús.
El projecte compta amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la participació dels centres educatius i l’empenta creativa de l’empresa Cactusoup, que ha estat l’encarregada de dissenyar les vídeo-càpsules.
Programes educatius de prevenció i intervenció en addiccions
Aquest projecte innovador sobre els usos de les pantalles s’afegeix a l’oferta de programes educatius que desenvolupa l’Àrea de prevenció i intervenció en addiccions de l’Ajuntament de Lleida per promoure estils de vida saludables i de benestar entre els/les joves de la ciutat. Complementa programes com l’Aventura de la Vida i Órdago, per promoure hàbits saludables i habilitats per a la vida, Max a Escena per prevenció del consum de drogues i Max in Love que fa un abordatge de la sexualitat i l’afectivitat amb joves.