S’amplia, fins el dia 19 de novembre, el termini per a sol·licitar els ajuts al comerç, la restauració, els serveis i la venda no sedentària per a la ciutat de Lleida
Aquests ajuts destinats a les empreses que van haver d’aturar l’activitat per les restriccions del juliol, es concreten en 2.000 euros per persona beneficiària o 400 euros per titular d’activitat comercial de venda no sedentària. Es tracta d’una partida de 3’4 milions d’euros destinats exclusivament a Lleida ciutat
Aquests ajuts destinats a les empreses que van haver d’aturar l’activitat per les restriccions del juliol, es concreten en 2.000 euros per persona beneficiària o 400 euros per titular d’activitat comercial de venda no sedentària. Es tracta d’una partida de 3’4 milions d’euros destinats exclusivament a Lleida ciutat
Les empreses de la ciutat de Lleida que vulguin demanar els Ajuts al Comerç, la Restauració, els Serveis i la Venda No Sedentària poden comptar, des d’avui, amb l’ampliació del termini per presentar-s’hi: fins el proper dia 19 de novembre, a les 23.59 h.
Els ajuts es poden demanar des del passat dia 30 d’octubre i el termini acabava avui, a les 23.59 h. Tot i així, per tal de donar més marge i evitar el col·lapse que s’ha viscut els darrers dies a causa de l’activació de diferents línies d’ajudes dirigides a aquesta tipologia d’empreses, l’Ajuntament de Lleida en coordinació amb el Consell Comarcal del Segrià han acordat aquesta ampliació de termini, fins el dia 19 d’aquest mes.
Des del passat dia 30 d’octubre és l’Ajuntament de Lleida el que s’encarrega de tramitar totes les sol·licituds que opten a aquests ajuts dels fons del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya. Ara mateix hi ha 935 empreses de la ciutat que ja han entrat la sol·licitud.
La partida d’ajuts que rep Lleida forma part de la bossa de 4 milions d’euros que es reparteix als municipis d’Alcarràs, Soses, Seròs, Aitona, la Granja d’Escarp i Torres de Segre, tots de la comarca del Segrià, per les pèrdues a causa de la Resolució SLT/1698/2020, de 15 de juliol, per la qual es van adoptar noves mesures de restricció especials als municipis de la comarca del Segrià.
Les bases d’aquest ajuts, concreten la concessió de subvencions en l’àmbit del comerç al detall, de comerç amb degustació, restauració (cafeteries, bars i restaurants) o de serveis professionals assimilats al comerç al detall, així com a aquelles que disposin de la corresponent autorització municipal per a desenvolupar una activitat comercial de venda no sedentària d’articles no alimentaris organitzada en mercats de marxants. Tota aquesta tipologia de negocis van haver de reduir o de suspendre de l’obertura d’establiments, la minoració de l’activitat o van patir la restricció dels moviments de les persones, al segon confinament, al juliol, amb la conseqüent disminució d’ingressos.
Les persones interessades en accedir a aquestes ajudes poden demanar informació trucant al telèfon 973700616 o enviant un correu electrònic a imc@paeria.cat.
Les sol·licituds es poden continuar presentant electrònicament, fins a les 23.59 h del proper dia 19 de novembre a través de https://www.paeria.cat/ajutscovid que us porta a l’E-Seu de l’Ajuntament de Lleida.
Quantia dels ajuts
Aquests ajuts, en base a un procediment de concessió de concurrència no competitiva, es concreten en 2.000 euros per persona beneficiària i 400 euros per persona titular activitat comercial de venda no sedentària d’articles no alimentaris en base a un procediment de concessió de concurrència no competitiva.
Requisits per demanar els ajuts
Aquests ajuts són compatibles amb altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat, procedents de qualsevol altra entitat pública o privada.
Únicament poden ser beneficiàries les persones i empreses a les que aquesta situació els ha comportat una disminució de la seva facturació durant el mes de juliol de 2020, com a mínim, d’un 50 % respecte al mes de juliol de l’any anterior.
Poden sol·licitar aquesta nova línia d’ajuts
-Les persones jurídiques i autònoms titulars d’un establiment físic de comerç al detall, de comerç amb degustació, restauració (cafeteries, bars i restaurants) activitats recreatives musicals, establiments d’allotjament turístic o de serveis professionals assimilats al comerç al detall.
-Als efectes de les bases reguladores s’entenen com empreses de comerç aquelles que presten les activitats empresarials de comerç al detall, quedant exclosos expressament els fabricants i majoristes que no realitzen venda al detall.
-L’activitat de serveis professionals assimilats al comerç al detall també comprèn els següents: tallers mecànics, serveis fotogràfics, copisteries i arts gràfiques, serveis de reparacions de calçat, roba i electrodomèstics, tintoreria i bugaderia, perruqueria i salons d’estètica i bellesa, activitats de tatuatges i pírcings, serveis de menjar preparat i càtering, centres o clíniques veterinàries, gimnasos i restauració, incloent cafeteries, bars i restaurants.
-A més, s’hi inclou l’activitat comercial de venta no sedentària d’articles no alimentaris com ara productes de drogueria, perfumeria i cosmètica; articles per a la higiene i neteja personal, joieria, rellotgeria, accessoris per a noves tecnologies i bijuteria. Equipament de la llar: productes tèxtils, confeccions per a la llar; catifes, electrodomèstics; parament de la llar, ferreteria, adornaments, regals; altres articles per a l’equipament de la llar no classificats en altres llocs; llavors, flors, plantes Equipament de la persona: tota mena de peces de vestir; llenceria; merceria; peces especials; calçat, articles de pell i d’imitació; bosses de mà, i bosses de viatge i accessoris.