L’alcalde Pueyo destaca l’aposta de la Paeria per la digitalització en la Jornada dels Economistes sobre l’ecosistema digital

En la seva intervenció, ha remarcat l’agilitat de l'ajuntament en aplicar el teletreball en aquest temps covid-19 i l’esforç per obrir l’administració local a la ciutadania i fer-la més accessible i àgil, tal com també es pot veure en els pressupostos municipals

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha estat l’encarregat d’obrir la Jornada dels Economistes sobre “Visions de futur. Com reeixir en l’ecosistema digital”. L’impacte i els efectes de la pandèmia de la Covid-19 han posat de manifest mancances, però també com superar alguns entrebancs gràcies a la digitalització, la innovació i la sostenibilitat. En aquest sentit, l’alcalde ha afirmat que una de les principals apostes de la Paeria és en l’àmbit de la digitalització i així també es veu en els pressupostos municipals presentats aquest dimecres. “D’una banda, hem centrat i centrarem molts esforços en fer una administració més oberta i més accessible i més àgil -també digitalment parlant- als ciutadans; de l’altra, vam ser referents en l’organització del teletreball”, ha indicat. Pueyo ha assenyalat que tan sols 48 hores després del confinament del 14 de març 600 persones treballadores de l’Ajuntament ja ho podien fer a través de l’escriptori remot.
La jornada ha comptat també en l’acte inaugural amb el degà de la Facultat de Dret, Economia i Turisme de la Universitat de Lleida, Eduard Cristóbal, i el president de la seu a Lleida del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Josep M. Riu, qui amb el degà del Col·legi, Anton Gasol, han clos la jornada. Com a ponents han intervingut el CEO i president del Consell d’Administració de Lleida.net, Sisco Sapena; la cofundadora i directora de m+f=!, Rosa Franch, i la responsable dem màrqueting i directora de projectes digitals a Xtratègics, Tània Carrobé.
La Jornada anual dels Economistes és un aparador per donar a conèixer qui són i què fan els economistes. En aquest espai de trobada es debaten temes d’interès, de forma pluridisciplinària, amb les principals problemàtiques de caire econòmic que preocupen, i serveix per actualitzar les activitats professionals relacionades amb la professió col·legiada. El Col·legi d'Economistes de Catalunya compta amb més de 7.800 col·legiats i col·legiades, de les quals més de 470 de Lleida) i més de 1.500 societats i despatxos vinculats dedicats a les diferents vessants de l'economia i l'empresa. L’actual Col·legi d’Economistes de Catalunya és fruit de la unificació l’any 2014 entre l'antic Col·legi d'Economistes i els col·legis de Titulats Mercantils i Empresarials de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.