Reunions amb les famílies de les Escoles Bressol Municipals per ajustar la tarifació social per al pròxim curs

La tinent d’alcalde Sandra Castro acaba dilluns la primera ronda de trobades amb les famílies de les 18 EBM per explicar-los com està previst aplicar-la, establint quotes més justes i equitatives, i per recollir les aportacions que puguin millorar-la, així com altres propostes vinculades al serveiCastro defensa la qualitat del sistema educatiu de les EBM, amb ràtios més baixes, equips docents de professionals, un bon projecte educatiu i altres serveis que aporten valor a la xarxa, com l'assessorament psicopedagògic o la intervenció socioeducativa

La tinent d’alcalde i regidora de l’àrea d’Educació, Sandra Castro, s’està reunint aquests dies amb les famílies de les escoles bressol municipals per explicar-los el sistema de tarifació social que es vol aplicar a partir del curs que ve. La tinent d’alcalde defensa el sistema com una mesura de govern d’esquerres que pretén establir una quota més justa i equitativa. Alhora, argumenta que el sistema educatiu és de qualitat, reconegut en l’àmbit europeu, que compta amb ràtios més baixes, equips docents de professionals, instal·lacions ben equipades i serveis vinculats, com un equip d’assessorament t psicopedagògic propi (EAP), el servei d’intervenció socioeducativa (SIS Marraco) i altres aspectes que aporten valor a la xarxa d’escoles. Castro considera que les famílies trien les EBM per aquest bon servei i que, la percepció general, és que les famílies ho valoren i entenen que es pugin els preus, però d’una manera més adaptada.

En les trobades telemàtiques, que van començar el dijous 5 de novembre i acaben dilluns, la regidora presenta com s’ha arribat a la situació actual de les EBM. També fa una comparativa amb altres ciutats de Catalunya que han aplicat el sistema de tarifació social. Castro ha tramès a les famílies que la proposta no és definitiva i que està oberta a canvis, ja que l’estudi té marge de millora. Per això, està recollint les aportacions i les reflexions que sorgeixen de les famílies, per revisar el sistema i ajustar-lo amb els canvis que siguin necessaris.

Castro valora positivament les reunions que s’han fet fins ara i l’alta participació. La regidora s’ha compromès a tornar-se a reunir amb les famílies per exposar la nova proposta, havent ajustat més els trams perquè no es vegin afectades tantes famílies.