<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/34246>>.

La Paeria treballa en un model educatiu que impliqui activament la infància en els projectes de desenvolupament sostenible

Es reprenen les reunions en el marc de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores, per seguir avançant en el disseny de projectes amb participació dels nens i les nenes i d'acord amb l'Agenda 2030

Es reprenen les reunions en el marc de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores, per seguir avançant en el disseny de projectes amb participació dels nens i les nenes i d'acord amb l'Agenda 2030

L’Ajuntament de Lleida, juntament amb la Unitat de Desenvolupament i Cooperació de la Universitat de Lleida, treballa per definir un model flexible per implicar activament la infància en els projectes de desenvolupament sostenible, amb l’Agenda 2030 de referència. En el marc de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores (RECE), tècnics municipals han mantingut la primera reunió de la xarxa temàtica “Els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) amb la implicació de la infància. Fase II”, que ha estat telemàtica. Lleida està al capdavant d'aquest grup de treball. Després d’una primera fase en què es va decidir els objectius i metes per dissenyar projectes amb participació infantil, ara es proposa avançar amb un model, que es desenvoluparà en coordinació amb altres ciutats i amb l’intercanvi d’experiències.
La primera reunió ha estat doble, aquest divendres i el passat, i hi han participat 32 tècnics i tècniques municipals de Barcelona, Castelldefels, Ciutadella de Menorca, Esplugues de Llobregat, Gandia, Getafe, Gijón/Xixón, Granollers, Ibi, La Vall d’en Bas, L’Hospitalet de Llobregat, Lleida, Llíria, Madrid, Reus, Sabadell, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramenet, Tarragona, Tomelloso, València, Vitòria-Gasteiz i Saragossa.

L'Ajuntament de Lleida té una llarga tradició i vocació educativa i pedagògica que en els últims anys s'ha concretat en diferents iniciatives i propostes que busquen millorar la qualitat de vida de la seva ciutadania. En el preàmbul de l'Agenda 2030 s'esmenta que es pretén fer realitat els drets humans de totes les persones i aconseguir la igualtat de gènere i l'apoderament de les dones i les nenes. Els objectius i les metes proposades fan referència a 3 dimensions de desenvolupament sostenible: econòmica, social i ambiental i afavorir la participació compromesa i activa de la ciutadania.

L’objectiu primordial és facilitar petits canvis transformadors que posin als drets, aspiracions i oportunitats de les persones en el centre de les actuacions, per contribuir a un desenvolupament inclusiu i equitatiu, i crear més oportunitats per a la ciutadania, amb especial consideració amb la infància.

La proximitat de l'administració local permet donar suport a la ciutadania i entre totes i tots treballar per donar una resposta apropiada per assolir els objectius marcats per l'Agenda de Desenvolupament de reduir la pobresa, la desigualtat, la inseguretat, protegir el medi ambient i lluitar contra el canvi climàtic. 

Els objectius principals de la xarxa són:
-Definir un model d’actuació i una metodologia per elaborar projectes amb la presència dels ODS i la implicació de la infància.
-Elaborar i concretar propostes d’acció des de la visió dels ODS amb la participació infantil.
-Dissenyar, paral·lelament, un projecte concret, seguint el model d’actuació i la metodologia que es vagi definint.
-Crear una xarxa d’informació entre municipis mitjançant la generació de sinergies i treball en xarxa.