David Ymbernon ofereix un taller a tres escoles bressol de Lleida

Dins del Festival El Més Petit de Tots, l’artista proposa “Juga! Poesia visual per fer a casa” en el marc del seu espectacle “L’horitzó de Latung La La”

David Ymbernon ofereix aquests dies un taller a tres escoles bressol de Lleida dins del Festival El Més Petit de Tots. L’artista proposa “Juga” Poesia visual per fer a casa” que s’emmarca en el seu espectacle “L’horitzó de Latung La La”.

Les escoles bressol de Cappont, Centre Històric i Rellotge seran els escenaris on David Ymbernon proposa tres mons petits i únics compostos a partir d’un inventari d’objectes. Tres mons que amaguen històries, secrets, imatges i somnis. Junts, l’artista i els nens i les nenes, desplegaran aquests mons increïbles recreant l’univers que ofereix Latung La La.

La idea del taller és fer una instal·lació conjuntament amb els infants: preparar-la sense il·luminació ni música. I després, reproduir el “viatge” del personatge i veure com canvia l’atmosfera i la història amb el so (una tempesta i pluja), la il·luminació (una llanterna que manipulen els mateixos infants il·luminant l’acció), la música (una capseta de música a què donen corda ells mateixos)...

David Ymbernon oferirà un total de sis passis, dels quals els tres primers s’han dut a terme aquest dimarts. Demà, dimecres, en farà tres més.

El Petit als Núvols

Cal recordar, també, que en el marc del Festival El Més Petit de Tots, el Festival d’Arts per a espectadors de 0 a 5 anys, es portarà a terme fins al 29 de novembre amb una novetat important: aquest any estrenarà El Petit als Núvols, una secció digital que agrupa des d’experiències artístiques fins als tallers dels programes de formació Mestres que es Mouen i Artistes que es Mouen. Aquest nou espai en línia també acollirà les conferències i debats del V Encontre Internacional d’Arts per a la Primera Infància, que es desenvoluparà els dies 20 i 21 de novembre completament de forma virtual.

La creació del Petit als Núvols garanteix la celebració d’El Més Petit independentment de les restriccions que afectin les activitats presencials, és a dir, de les funcions i els tallers familiars a diversos espais de les onze ciutats que participen al Festival: Lleida, Barcelona, Sabadell, Igualada, Olot, Benicàssim, Sant Cugat, Tordera, Granollers, Viladecans i Montcada i Reixac. La vessant presencial es manté a l’espera que properament es concreti quina és la previsió pel que fa al tancament d’espais escènics i culturals.

Entre d’altres continguts, El Petit als Núvols acollirà les estrenes de tres propostes creades expressament per a El Més Petit i en format digital, és a dir, no són espectacles escènics enregistrats i exhibits en pantalla, sinó que són propostes pensades, creades i produïdes per ser exhibides de manera virtual i visualitzades des de dispositius electrònics. Es tracta de Cuc, de la companyia Animal Religion; Un dia a la jungla, de la companyia Big Bouncers, i de L’horitzó de Latung La La, de David Ymbernon. Les tres propostes es podran gaudir des de casa amb una entrada familiar en forma de codi que es podran adquirir, en el cas de Lleida, als webs del Teatre Municipal de l'Escorxador (www.teatreescorxador.com) i de LaTemporada Lleida (www.latemporadalleida.cat). L’estrena de les propostes serà el 14 de novembre i se'n podrà gaudir de forma il·limitada mentre duri el Festival (del 14 al 29 de novembre). Les entrades/codi estan a la venda des de dimecres 11 de novembre a un preu únic per família de 10 €.