Es presenta a la comissió informativa de Gestió Cultural i Joventut l’esborrany del Pla de Biblioteques per a la ciutat

El document es concretarà progressivament per tal que aquests espais es converteixin en nodes culturals També s’ha exposat la proposta de LleidaJove d’oferir espais wifi als i les joves per seguir les classes telemàticament

Els membres de la Comissió informativa de Polítiques de Gestió Cultural i de Joventut han rebut l’esborrany del Pla de Biblioteques per a la ciutat de Lleida, per tal que en puguin fer l’anàlisi i les aportacions que considerin oportunes. El regidor de l’àrea, Jaume Rutllant, ha indicat que aquest document defineix les necessitats de la ciutat segons els paràmetres marcats pels plans de lectura pública de la Generalitat de Catalunya, recull la situació actual i estableix un mapa d’àrees pel desplegament d’aquests equipaments.
La concreció de les futures biblioteques s’anirà definint progressivament amb els plans funcionals i els projectes executius, que determinaran les necessitats pressupostaries i d’espais per cadascun d’aquests equipaments. Segons s’argumenta, són entorns imprescindibles per al bon desenvolupament de la vida cultural i social a la ciutat i es pretén que també participin i actuïn com a nodes culturals.

LleidaJove ofereix espais wifi per seguir les classes telemàtiques
A la comissió d'aquest dimarts també s'ha exposat la proposta del Departament de Joventut que ofereix els espais de LleidaJove – La Palma (al c/ de la Palma, 6-10) perquè els i les joves de la ciutat que no tinguin connexió a casa puguin seguir les classes online amb la wifi de l’equipament o a la sala multimèdia -dotada amb ordinadors. Es garantiran les mesures de seguretat i la desinfecció dels espais, d’acord amb les mesures sanitàries.
El regidor de Joventut, Festes i Tradicions, Ignasi Amor, ha explicat que la situació extraordinària generada per la covid-19 ha provocat que alumnes d’estudis postobligatoris hagin de seguir les classes de forma telemàtica i que, no sempre es tenen les condicions necessàries per fer-ho. Per això s’ha posat en marxa aquesta iniciativa. Les persones interessades han de reservar dia i hora per assegurar-se un espai. Poden trucar al 973 700 666 o enviar un correu a lleidajove@paeria.cat.