<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/34274>>.

Via lliure al pla per construir la nova seu del Col·legi de Metges a Rovira Roure i obrir un nou carrer

La comissió de polítiques de la Gestió Urbanística i de la Mobilitat ha informat favorablement l’aprovació provisional d’aquest pla, així com l’alteració dels límits dels termes municipals entre Lleida i Alpicat.

La comissió de polítiques de la Gestió Urbanística i de la Mobilitat ha informat favorablement l’aprovació provisional d’aquest pla, així com l’alteració dels límits dels termes municipals entre Lleida i Alpicat.

La comissió informativa de polítiques de la Gestió Urbanística i de la Mobilitat ha informat avui favorablement l’aprovació provisional del Pla de millora urbana d’ordenació de volums i composició de façanes per al projecte de la nova seu del Col·legi Oficial de Metges de Lleida en un solar al número 41 de l’avinguda Alcalde Rovira Roure, que comporta també l’obertura d’un nou vial entre aquesta avinguda i el carrer Màrius Torres, on tindrà sortida.

La comissió ha donat el vistiplau al projecte després que no hagi rebut cap al·legació durant el procés d’exposició pública. Ara es procedirà a la seva aprovació pel ple municipal, abans de trametre l’expedient a la Comissió Territorial d’Urbanisme de Lleida per a la seva aprovació definitiva, que és prèvia a la concessió de la llicència, ha explicat Toni Postius, primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme.

Aquest pla, que ja havia estat aprovat de forma inicial per la Junta de Govern Local, contempla la construcció d’un edifici destinat a la seu social del Col·legi i a una residència de metges interns residents i altres metges vinculats al sistema universitari. Simultàniament a les obres de l’edifici i a càrrec del seu promotor, s’haurà d’urbanitzar el vial de nova creació situat entre Rovira Roure i Màrius Torres, previst en el Pla General d’Ordenació. Té una superfície de 498 m², amb una amplada de sis metres, distribuïts en una franja de zona verda de 2 metres d’ample al costat del futur equipament i un vial de 4 metres amb plataforma única amb prioritat per a vianants i de circulació de vehicles restringida als veïns.

Postius ha destacat que “la urbanització d’aquest nou carrer permetrà endreçar una zona que fa molts anys que estava pendent de tenir una solució”.  Tall de veu de Toni Postius.  

Pla per construir 5 habitatges i un edifici no residencial

Durant la trobada amb els grups municipals a la comissió també s’ha informat de l'aprovació inicial d'un Pla de Millora Urbana presentat pel propietari d'un terreny de 2.314 m² situat al carrer Baldomer Gili i Roig, entre els carrers Enric Farreny i Arborètum, on es proposa la construcció de cinc habitatges unifamiliars en filera i un edifici no residencial. Aquesta actuació permetrà completar la urbanització d’aquest carrer al costat de l’Escola d’Agrònoms, que actualment està pendent entre Enric Farreny i el carrer de l’Arborètum. “Aquest és un carrer que està en molt males condicions i per part de la universitat se’ns havia fet arribar la necessitat de trobar-hi una solució, que és molt important pel barri i pels accessos a la universitat. Per tant amb aquesta actuació posem fil a l’agulla perquè l’any que ve es puguin construir els habitatges i urbanitzar el carrer”, ha assenyalat el tinent d’alcalde.

Modificació dels límits municipals amb Alpicat

La comissió també ha tramitat la proposta d’aprovació de l’inici del procediment d’alteració dels termes municipals d’Alpicat i Lleida, del qual ja es va informar en l’anterior comissió. L’operació suposarà que 32,12 hectàrees actualment del terme municipal d’Alpicat seran del terme municipal de Lleida i, 33,37 ha que ara són del terme municipal de Lleida passaran al d’Alpicat. Es tracta d’una operació adreçada a facilitar els tràmits urbanístics i poder emprendre accions com la millora dels accessos a terrenys com Les Basses.

“Amb aquesta actuació posem ordre en aquesta situació. L’autovia farà de frontera natural entre els termes de Lleida i Alpicat i això és beneficiós per la ciutat, perquè ens permetrà poder endreçar i ordenar els accessos a Les Basses, perquè avui en dia, si volíem fer qualsevol actuació, no podíem dur-la a terme o calia una tramitació molt complicada perquè era un altre terme municipal”, ha afirmat Postius.

Renovació de convenis de cessió de solars

D’altra banda, també s’ha informat de nou expedients de renovació de la cessió a precari de l’ús de diferents solars particulars, que s’usen principalment com a espais d’aparcament. Estan situats al Centre Històric, Pardinyes i Cappont.