Lleida tornarà a ser una de les seus de la Mobile Week Catalunya 2021

El projecte presentat per la Paeria ha estat un dels 18 seleccionats per acollir activitats vinculades a les tres temàtiques d’enguany sobre la protecció de la privacitat i dades a Internet, les habilitats professionals digitals i el paper de la tecnologia en crisisLes activitats a Lleida posaran en valor l’àrea 5G, projecte promogut entre altres amb la MWCapital, per impulsar la innovació digital als sectors agroalimentari, comercial i logístic, que pugui atraure inversió al territori i projecti la ciutat arreu

Lleida tornarà a ser seu de la Mobile Week Catalunya 2021. La Mobile World Capital Barcelona (MW Capital) i la Generalitat de Catalunya han traslladat a diferents punts del territori el debat sobre la revolució digital i n’han incrementat els seus -de quinze a divuit. La previsió és que se celebri entre els mesos de maig i juny, amb l'objectiu d'atansar les noves tecnologies a la ciutadania. La tinent d’alcalde i regidora de Govern Obert i Qualitat Democràtica i Institucional, Jordina Freixanet, ha valorat que Lleida participi en aquest esdeveniment tecnològic. “Lleida és capdavantera en molts processos digitals. La Paeria ha fet una aposta ferma en l’àmbit de la digitalització i amb la crisi sanitària per la Covid-19 ha estat referent en l’organització del teletreball”, ha apuntat Freixanet.
La ciutat de Lleida ha estat una de les seleccionades, després d’haver presentat un avantprojecte amb propostes d’activitats que s’inclouran al programa. Aquesta edició girarà al voltant de tres temàtiques: la protecció de la privacitat i dades a Internet, les habilitats professionals digitals que està demanant el mercat i el paper que desenvolupa la tecnologia durant les crisis. La tinent d’alcalde ha explicat que l’Àrea 5G serà un dels ítems que es treballaran des de Lleida. La iniciativa, presentada a l’octubre, s’ha treballat amb el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, el MWCapital, i2CAT, la Cambra de Comerç, la Diputació de Lleida i Telefónica. Freixenet ha subratllat que la implantació del 5G serà un valor afegit i repercutirà en el teixit econòmica i social, així com en el foment de la innovació i la dinamització econòmica. El projecte ha de contribuir a crear un entorn que atregui inversions i a projectar la ciutat arreu, amb una perspectiva de futur que aporti una millor qualitat de vida.
Espais de reflexió i debat
La Mobile Week és una iniciativa innovadora impulsada per MWCapital conjuntament amb la Generalitat de Catalunya que vol impulsar l’empoderament digital de la ciutadania. Planteja diferents espais de reflexió, debats integradors i activitats participatives obertes a tothom que connecten les eines que ofereix la tecnologia digital amb les inquietuds i necessitats socials, culturals, ètiques i humanes dels ciutadans. L’any passat, la Mobile Week Catalunya es va celebrar en 15 ciutats i va sumar un total de 164 activitats i més de 5.300 inscrits.
Les poblacions que enguany prendran part de la Mobile Week són: 5 municipis de la demarcació de Barcelona (Badalona, Mataró, Terrassa, Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú); 5 de la Catalunya Central (Vic, Manresa, Igualada, Centelles i Rupit i Pruit); 4 de la demarcació de Girona (Girona, Figueres, Llagostera i Riudellots de la Selva); 2 de Lleida (Lleida i Mollerussa); 1 de l’Alt Pirineu (La Seu d’Urgell) i 1 de les Terres de l’Ebre (Ribera d’Ebre) formaran part de la tercera edició de Mobile Week Catalunya.