<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/34292>>.

Els Mercats Municipals de Fleming i Cappont participen en el Gran Recapte d’Aliments 2020

L’Àrea de Mercats de la Paeria ha impulsat la implicació d’aquests equipaments en la campanya solidària En els darrers mesos, el Banc dels Aliments ha vist com augmentava la demanda d’aliments, en un 40%

L’Àrea de Mercats de la Paeria ha impulsat la implicació d’aquests equipaments en la campanya solidària En els darrers mesos, el Banc dels Aliments ha vist com augmentava la demanda d’aliments, en un 40%

La regidora de Consum, Comerç i Mercats, Marta Gispert, acompanyada del president, vicepresident i director del Banc dels Aliments, Antoni Fo, Joan Saura i Oriol Berenguer, respectivament, ha presentat la participació dels Mercats Municipals de Fleming i de Cappont en el Gran Recapte d’Aliments 2020, que té el seu punt àlgid avui i demà, dies 20 i 21 de novembre.

En el decurs de la presentació s’ha donat a conèixer que la campanya del Gran Recapte arriba als mercats municipals amb l’objectiu doble de canalitzar la col·laboració ciutadana a través d’aquests equipaments, convertint-los en un referent en l’aportació de productes frescos de qualitat, i per combatre la manca de productes amb alt valor proteínic. És a dir, la necessitat d’incorporar productes frescos, a les donacions.
Durant la presentació s’ha explicat que la situació Covid-19 i les exigències en salut i seguretat han fet canviar la mecànica general per a la recollida d’aliments. Així doncs, als mercats, les parades que hi participen voluntàriament, ja tenen a la seva disposició diferents talonaris de tiquets, amb un valor de 3€ cada tiquet. La regidora Gispert ha explicat que, d’aquesta manera, qualsevol persona que vulgui col·laborar amb el Gran Recapte podrà comprar els tiquets i el valor total es transformarà en producte fresc que aportaran les diferents parades.
Per fer el seguiment dels tiquets venuts, les parades guardaran les matrius dels talonaris i així es podrà conèixer l’import en diners que es podrà bescanviar per productes. Per tant, un cop finalitzat el Gran Recapte es farà el recompte de crèdit a cada parada i es procedirà a la transformació dels diners en productes necessaris com ara pa, peix, carn, aus, fruita o verdura.
L’entrada del producte fresc en el Gran Recapte ha requerit preveure la recollida i conservació adequada d’aquesta tipologia d’aliments, des que surten dels mercats fins que es puguin lliurar a les famílies. La recollida de producte fresc a Fleming es farà amb la col·laboració d’Esclat Associació Solidaritat i Serveis Santa Teresina i a Cappont ho assumirà el mateix Banc dels Aliments.
S’ha d’assenyalar que, tant al mercat de Fleming com al de Cappont, hi participen totes les parades d’alimentació, que s’han repartit un total de 600 tiquets, el que suposen 1.800 euros en producte fresc.
Les parades que hi participen:

Parades Mercat de Ronda Fleming: Forn Segura, Cansaladerias Carner, Peix Fresc Germans Soria, Polleria ous caça el Cisne, Carnisseria - Cansaladeria M. Forcada, Fruites Cervera.

Parades Mercat de Cappont: Forn Llaràs, El Tauró, La Poma d'Or.

El Gran Recapte d’Aliments

El Gran Recapte és una campanya organitzada pel Banc dels Aliments que pretén la mobilització ciutadana conformant una acció solidària dirigida a la recollida d’aliments per al seu posterior repartiment a les persones en situació de vulnerabilitat. Es du a terme simultàniament a través dels quatre bancs d’aliments de Catalunya i té l’objectiu que la ciutadania pugui donar aliments.

Aquest any, a causa de la situació de crisi per la COVID 19 i per les mesures sanitàries aplicades no es fa la campanya amb voluntaris als establiments comercials. Sinó que la ciutadania podrà comprar tiquets que al finalitzar la campanya seran bescanviats per productes.

En els darrers mesos, el Banc dels Aliments ha vist augmentar la demanda d’aliments en un 40%.