Conveni per a donar suport a les accions de cooperació i solidaritat

Estableix el marc de col·laboració institucional entre la Paeria i la Unitat de Desenvolupament i Cooperació de la Universitat de Lleida

La regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, ha signat aquesta setmana un conveni de col·laboració entre la Paeria i la Unitat de Desenvolupament i Cooperació (UDEC) de la Universitat de Lleida, per a impulsar espais de coordinació i participació del teixit solidari a les terres de Lleida.

L’objecte del present conveni és establir el marc de col·laboració entre l’Ajuntament de Lleida i la UdL, per al suport a les accions de cooperació i solidaritat a fi d’impulsar l’enfortiment de la UDEC.
La Universitat de Lleida vetlla per a consolidar el treball conjunt en matèria de cooperació al desenvolupament, que té ja una llarga trajectòria entre ambdues institucions, amb el propòsit fonamental de contribuir a bastir una societat més justa i equitativa.
Per la seva part, la Paeria, a través de l’Àrea de Cooperació Internacional, executa i gestiona la política de cooperació de l’Ajuntament de Lleida, treballant en el foment de la solidaritat a la ciutat, en la sensibilització i la formació de la població sobre la problemàtica general dels pobles i col·lectius empobrits socialment i econòmicament, així com en la lluita contra el racisme i la xenofòbia.
L’Ajuntament de Lleida subvencionarà a la Universitat de Lleida per a la realització de les activitats objecte del conveni, la quantitat màxima de vuit mil euros.