<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/34304>>.

El Centre d’Art La Panera presenta les publicacions del projecte ‘Volem fer saber’

L’objectiu de Sandra March és manifestar a partir del cosit i el brodat el nostre malestar i expressar de manera creativa les queixes puntada a puntada

L’objectiu de Sandra March és manifestar a partir del cosit i el brodat el nostre malestar i expressar de manera creativa les queixes puntada a puntada

El Centre d’Art La Panera, en col·laboració amb el Casal de la Dona, presenta el 24 de novembre les publicacions de Sandra March sorgides dels tallers ‘Volem fer saber. Del cosit a la paraula’, un projecte col·lectiu que s’ha centrat en com a partir del cosit i el brodat podem manifestar i expressar de forma creativa les nostres queixes puntada a puntada. La denúncia a partir del sorgit, amb l’objectiu de construir una publicació conjunta tèxtil, està elaborada amb els pedaços de les teles brodades pels participants.

En una primera edició d’aquest projecte participatiu, la convocatòria fou adreçada a sanitaris i educadors socials, als quals s’animava a brodar tot allò que volguessin expressar.
En la segona edició del taller, es va proposar com a eix la violència de gènere, amb la voluntat que els participants prenguessin aquesta temàtica per a reflexionar, denunciar, expressar i cosir.
A partir d’aquests treballs individuals, s’ha realitzat una publicació tèxtil conjunta, de la qual n’hi ha dues edicions:
- Una edició única realitzada amb les teles cosides de totes i tots els participants, que es quedarà com a fons de l’obra al Centre d’Art La Panera i que serà de consulta pública.
- Una edició impresa, de la qual es lliurarà un exemplar a cada participant en el projecte.
L’acte de presentació tindrà l’aforament limitat, per la qual cosa els assistents hauran d’inscriure’s prèviament. S’iniciarà a les 6 de la tarda, amb un debat entre vàries de les participants en els tallers, i es clourà amb l’actuació de la rapsoda Alba Mascarella.
L’artista
Sandra March (la Seu d’Urgell, 1974) és una artista visual. L’objectiu de la seva obra és fer universals les històries quotidianes, convertint els petits gestos i accions més comunes en protesta i denúncia social. Treballa a partir de projectes artístics multidisciplinaris, que es concreten en instal·lacions, accions i publicacions, amb el cos, la fotografia i el gènere com a fils conductors i emprant els formats populars per introduir l’art en altres contextos que no són els tradicionals.
Llicenciada en Belles Arts i Filosofia i diplomada en Magisteri per la Universitat de Barcelona, el seu treball s’ha exhibit a museus principalment d’Europa i els Estats Units.