Salut farà tests d’antígens ràpids i gratuïts de la Covid-19 a persones asimptomàtiques al pavelló Onze de Setembre a partir de demà

Es faran les proves a qualsevol veí o veïna de Lleida major de 16 anys que ho sol·liciti, des de demà fins divendres en horari de tarda, dins l’estratègia de cribratges intensius per frenar l’expansió de l’epidèmia

El departament de Salut durà a terme a partir de demà i fins al pròxim divendres cribratges intensius de la Covid-19 a persones asimptomàtiques a la ciutat de Lleida, dins de l’estratègia fixada per la conselleria per frenar els casos de l’epidèmia a Catalunya i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida.

El dispositiu s’instal·larà al pavelló municipal Onze de Setembre, que obrirà aquests quatre dies en horari de tarda, de 16.00 a 20.00 hores, perquè qualsevol ciutadà o ciutadana major de 16 anys que ho desitgi pugui fer-se de forma gratuïta un test d’antígens ràpid, que permet obtenir el resultat de forma immediata.

La prova és gratuïta i per fer-se-la caldrà només facilitar el nom i cognoms, adreça, telèfon de contacte i, si se’n disposa, presentar la Targeta Sanitària Individual (TSI). La Paeria també facilitarà suport per organitzar el dispositiu i garantir que es respecten les mesures de prevenció a l'exterior del pavelló.

La mesura està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. La tècnica a utilitzar serà el test antigènic ràpid (TAR).

L’estratègia de fer proves a la comunitat té com a objectiu aturar l’extensió del virus, assegurant que les persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n'hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn.

Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Salut també té previst dur a terme aquests cribratges intensius en altres poblacions de la província com Guissona, Agramunt i Almacelles, aquesta setmana, i la vinent a Almenar, Ponts, Cervera, Tàrrega i Balaguer, tot i que la mesura pot ampliar-se encara a altres municipis. Els cribratges intensius de la Regió Sanitària de Lleida compten amb la col·laboració dels ajuntaments implicats, l’Institut Català de la Salut i el Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública.

Les proves per a la detecció de la COVID-19 a les persones amb símptomes es continuen fent, com fins ara, als centres d’atenció primària (CAP) i als centres d'urgències d'atenció primària (CUAP).