Col·laboració oberta entre el Cercle d’Economia de Barcelona, el Parc Científic i empreses de Lleida

El president de l’entitat coneix de primera mà el sector TIC i Agroalimentari i la innovació que es desenvolupa al PCiTAL 

El Cercle d’Economia de Barcelona obrirà vies de col·laboració amb el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL), així com amb empreses lleidatanes ubicades al complex. El president de l’entitat, Javier Faus, acompanyat de la secretària general Mercè Franquesa i del director de relacions institucionals i comunicació del Cercle, el lleidatà Gerard Guiu, s’han reunit amb el gerent del PCiTAL, Miquel Aran, i el director de projectes, Xavier Ticó, així com amb directius de diverses empreses del Parc Científic per conèixer de primera mà l’economia de Lleida i especialment dels sectors TIC i agroalimentari.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha obert la visita del Cercle d’Economia amb una salutació telemàtica en la que ha recordat la importància de Lleida com a “hub” agroalimentari, la feina en l’àmbit de la innovació que es fa des del Parc Científic i la voluntat de la Paeria de captar inversions per al desenvolupament industrial de la ciutat. També hi ha assistit de manera on-line la tinent d'alcalde Jordina Freixanet. 

Javier Faus, per la seva part, ha explicat que la visita al PCiTAL és la primera que el Cercle fa fora de Barcelona i que l’objectiu és apropar-se al territori, entendre la realitat de Ponent i incorporar-la a les estratègies del Cercle d’Economia. Segons Faus, el sector agroalimentari és dels que més reforçats sortirà de la crisi provocada per la pandèmia. El dirigents del Cercle han conegut els projectes de l’Associació d’Empreses de Tecnologies de la Informació de Lleida (AETI) i de l’Associació de l’Empresa Familiar de Lleida, així com d’empreses com SEMIC, OPP Group, AKIS o Grup Saltó.