La Lleida més solidària camina per la Marató

Els joves del programa Singular de l’IMO col·laboren cada curs amb una iniciativa solidària i enguany han organitzat una caminada per recollir fons pel projecte de TV3 

Un bon nombre de lleidatanes i lleidatanes, entre les quals hi havia els tinents d’alcalde Toni Postius i Anna Campos, i el regidor Ignasi Amor, han participat en la caminada solidària, organitzada pels joves de l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) ‘Salvador Seguí’, que ha sortit de la plaça Rosa Sensat, per recórrer carrers i partides de Lleida.
Anna Campos, regidora d’Ocupació i Responsabilitat Social i directora de l’IMO, ha explicat que els alumnes del programa Singulars Obrint Portes als Joves, nois i noies de 16 a 26 anys, que reben formació i orientació per ajudar-los a trobar feina, acostumen a col·laborar cada any amb una iniciativa solidària. “Enguany han escollit la Marató de TV3, en estar dedicada a la Covid”, ha dit. Tall de veu A. Campos
Hi ha hagut tres formes de participar en aquesta iniciativa solidària: de manera presencial, deslocalitzada i virtual.
La caminada presencial ha consistit a recórrer una ruta de 10 km, que s’ha iniciat davant els edificis de l’IMO, en el barri de Pardinyes, i ha finalitzat a l’Escola Municipal de Jardineria, en el carrer Til·ler 1. El recorregut ha conduït els participants a passejar per la zona de la canalització, la partida de Rufea i la partida de Vallcalent, entre altres. Per tal de protegir les mesures sanitàries contra la pandèmia, la sortida s’ha fet esglaonada, amb grups de 6 persones, com a màxim.
La caminada presencial deslocalitzada ha consistit en una passejada amb un format lliure, adreçada a les persones que prefereixin realitzar la caminada pel seu compte, en un altre lloc o en un altre moment.
Totes les persones que han volgut participar han adquirit un dorsal, aportant 2 euros. Els organitzadors han animat els participants a visibilitzar la seva presència penjant fotografies a les xarxes socials.
La caminada virtual solidària ha estat una altra manera per a recollir les aportacions econòmiques d’aquelles persones que, independentment de participar o no a la caminada, han volgut contribuir de forma extraordinària a la Marató.