Sandra March presenta les publicacions del projecte ‘Volem fer saber’

Aquesta activitat, organitzada pel Centre d’Art la Panera, en què col·labora el Casal de la Dona, ha tingut lloc a l’Orfeó Lleidatà

L’Orfeó Lleidatà ha estat escenari aquest migdia de la presentació de les publicacions ‘Volem fer saber. Del cosit a la paraula’, un projecte col·lectiu impulsat per l’artista Sandra March, en el qual col·laboren La Panera i el Casal de la Dona, que va haver d’ajornar-se el passat dimecres, quan estava previst dur-lo a terme al centre d’art contemporani municipal.

L’acte de presentació, que ha tingut un aforament limitat a causa de les mesures de seguretat per la pandèmia i pel qual es necessitava una inscripció prèvia, s’ha iniciat amb una presentació de Sandra March. Tot seguit hi ha hagut un debat entre vàries de les participants en els tallers, que ha finalitzat amb l’actuació de la rapsoda Alba Mascarella.
El regidor de Cultura, Jaume Rutllant, ha assistit a la presentació d’aquest projecte, que s’ha centrat en com a partir del cosit i el brodat podem manifestar i expressar de forma creativa les nostres queixes puntada a puntada. La denúncia a partir del sorgit, amb l’objectiu de construir una publicació conjunta tèxtil, està elaborada amb els pedaços de les teles brodades pels participants.
En una primera edició d’aquest projecte participatiu, la convocatòria fou adreçada a sanitaris i educadors socials, als quals s’animava a brodar tot allò que volguessin expressar.
En la segona edició del taller, es va proposar com a eix la violència de gènere, amb la voluntat que els participants prenguessin aquesta temàtica per a reflexionar, denunciar, expressar i cosir.
A partir d’aquests treballs individuals, s’ha realitzat una publicació tèxtil conjunta, de la qual n’hi ha dues edicions:
- Una edició única realitzada amb les teles cosides de totes i tots els participants, que es quedarà com a fons de l’obra al Centre d’Art La Panera i que serà de consulta pública.
- Una edició impresa, de la qual es lliurarà un exemplar a cada participant en el projecte.