Turisme de Lleida participa en el programa ‘Sopars del Xef’
Vuit sopars signats per xefs de Lleida reivindiquen avançar els horaris de sopar a les 19.30 h en suport al sectorTurisme de Lleida col·labora en aquesta proposta amb Como Pomona, Raimat i Livinda
Vuit sopars signats per xefs de Lleida reivindiquen avançar els horaris de sopar a les 19.30 h en suport al sectorTurisme de Lleida col·labora en aquesta proposta amb Como Pomona, Raimat i Livinda
El tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Emprenedoria, i president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, ha participat avui en la presentació d’una iniciativa en què vuit restaurants de Lleida i comarques se sumen a la campanya 'early bird dinners' per avançar l'horari dels sopars, a partir de les 19.30 h. D’aquesta manera, la restauració confirma el seu compromís amb la seguretat i la salut i s’adapta a les restriccions per la Covid-19, sense renunciar a fer gastronomia de qualitat
Durant la presentació, que s’ha realitzat en el marc del Castell dels Templers de Gardeny, Paco Cerdà, ha destacat la “necessària implicació de Turisme de Lleida en les iniciatives que esdevenen referència per a donar suport al col·lectiu de la restauració de Lleida”
La campanya Sopars de Xef compta amb la participació de Gonzalo Ferreruela, del Restaurant Ferreruela, Joël Castanyé, del Restaurant Resquitx de Golmés), Jordi Vidal del Restaurant L'Espurna, Jordi Pallàs del Restaurant Aimia, de la xef Irina Penella del Restaurant Atípic d'Agramunt, Salvador Trabalón del Restaurant Saroa, Jesús Gimena del Restaurant L'Atrevit de Fondarella i David Molina (Sheyton). Aquests xefs de reconegut prestigi han dissenyat uns sopars de quatre plats molt personalsque inclouran ingredients locals com la poma Livinda i estaran maridats amb quatre vins i caves Raimat: Abadia i Chardonnay (DO Costers del Segre) i Raimat i Lo Fred de Ponent (DO Cava).
Tots els menús tenen un preu de 40 euros i es poden reservar directament a cadascun dels restaurants.
Calendari de cada intervenció gastronòmica:
El restaurant Ferreruela, cuina de la Terra, amb el xef Gonzalo Ferreruela al capdavant, ha dissenyat per aquest divendres, dia 4 de desembre, una proposta que va de l'Amanida d'escarola fumada amb salaons, poma àcida i fruits secs; al Peix blau amb escabetx de pinya d'avet i miso casolà, la Costella barbacoa amb kimchi artesà; i, finalment, les postres "Tardor".
El Resquitx de Golmés, sota la batuta de Joël Castanyé (estrella Michelin, amb La Boscana de Bellvís), ofereix Caputxino de calçots, Peix del dia amb pil-pil de ceps, Civet de melós de vedella i Tatin de poma Livinda, aquest dissabte, dia 5 de desembre.
El xef Jordi Vidal de L'Espurna, el dijous 10 de desembre, cuinarà Caneló de gamba, pop i beixamel de romesco; Bacallà a la brasa amb la seva brandada, prunes i pinyons garapinyats; Timbal d'espatlla de xai amb trinxat de col, patata i suquet de rostit; i Poma al caramel, vainilla i cacau.
El relleu dels 'Sopars de xef' el prendrà, divendres dia 11 de desembre, el restaurant Aimia que presenta quatre plats de la mà del seu xef Jordi Pallàs: Coca de ceps i foie, amb allioli de codony i xolís del Pallars; Corbina amb patata a la llimona i pesto de menta, alfàbrega i festucs; Steak tàrtar amb textures de poma Livinda i Oda als cítrics.
La xef Irina Penella, del restaurant Atípic d'Agramunt, se suma dissabte dia 12 de desembre, a la iniciativa amb Niguiri de foie, anguila fumada i poma Livinda; Salmó marinat amb vichyssoise de poma Livinda; Lletons de vedella amb ceps i ratafia; i Torró d'Agramunt amb xocolata a la pedra.
El restaurant Saroa, dijous dia 17 de desembre, convida els 'early foodies' a degustar Terrina de pollastre a la catalana amb brou d'escudella i escarola; Llom de corball a la brasa, amb guisat de fideus i allioli de julivert; Galta de vedella de cal Massot a la brasa, amb trinxat de la Cerdanya i poma agredolça; i Mel i mató del Cadí amb toffee i galeta de cafè. Tot elaborat pel xef del restaurant, Salvador Trabalón.
Divendres, 18 de desembre, serà el torn de Jesús Gimena, xef del restaurant L'Atrevit de Fondarella que proposa Snack i aperitiu L'Atrevit, Caneló de pollastre amb beixamel de camagrocs, Peix de llotja a la catalana, Garrí amb textures de poma Livinda i Carrot cake a l'estil de L'Atrevit.
L'oferta de menús gastronòmics clourà al restaurant Sheyton, amb el xef David Molina, que el dissabte, dia 19 de desembre, prepararà un menú amb Aperitiu Sheyton; Amanida perdiu i bolets escabetxats amb magrana; Bacallà amb samfaina i poma; Cua de bou, foie, moniato i vainilla; i Xocolata, avellanes i caramel, a les postres.
Més informació sobre els menús i el programa 'Sopars de xef': https://www.comopomona.com/early-bird-dinners-de-como-pomona/