<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/34374>>.

Els Mercats de Nadal de Lleida s’instal·len enguany a la zona d’aparcament de davant de l’Auditori

El canvi de model i d’ubicació es fa en compliment de la recent normativa sobre seguretat en Mercats i Fires i permet dinamitzar comercialment una altra zona de la ciutat

El canvi de model i d’ubicació es fa en compliment de la recent normativa sobre seguretat en Mercats i Fires i permet dinamitzar comercialment una altra zona de la ciutat

Els mercats de Nadal que es realitzen a la ciutat de Lleida, començant, dissabte dia 5 pel Mercat de Santa Llúcia, canvien d’ubicació i s’instal·len a l’espai d’aparcament que hi ha davant de l’Auditori Municipal Enric Granados, a la plaça Josep Prenafeta.

Aquest canvi respon als requeriments legals que cal atendre després que el PROCICAT aprovés, el passat mes de novembre, el Pla Sectorial de Fires i Mercats de Nadal en el context de la COVID-19, però també es du a terme havent valorat l’evident dinamització d’una altra zona comercial estratègica de la ciutat. 

“Fem aquest canvi d’ubicació per seguir les directrius del nou Pla Sectorial de Fires i Mercats de Nadal. Òbviament no volem renunciar a fer aquest mercadet enguany. Per tant aprofitem per dinamitzar una altra zona comercial, com és la dels voltants de Pi i Margall, amb aquesta nova ubicació a la plaça Josep Prenafeta”, ha explicat Marta Gispert, regidora de Consum, Comerç i Mercats. Tall de veu de Marta Gispert

El nou Pla Sectorial, adaptat a la situació de coronavirus, ha comportat que s’hagi hagut de preveure i instal·lar un tancament perimetral de tot l’espai que acollirà els mercats de Nadal, perquè s’ha de garantir que es pugui fer control d’accés i es pugui donar compliment al preceptiu control d’aforament que s’adaptarà al 30% o al 50% en funció d'allò que es determini en cada fase. 

El mercat de Nadal de Santa Llúcia, que s’inaugura dissabte al matí i la resta de mercats ambulants que es realitzen a la ciutat de Lleida en aquestes dates, adopten totes les mesures de seguretat sanitària que estableix la llei. 

La Regidoria de Consum, Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Lleida recorda que les persones consumidores que vagin als mercats ambulants de tota tipologia han de portar, obligatòriament, la mascareta i que, en paral·lel, les parades i els paradistes han de respectar i seguir les indicacions pertinents per tal de donar un servei de venda amb totes les garanties sanitàries.