La regidora Ferre posa en valor el voluntariat, que ajuda les persones i a créixer com a societat

Ha destacat els testimonis i els projectes de les entitats que han participat en la Jornada “El voluntariat que transforma” i els ha agraït el seu treball en un any especialment complicat per la Covid

La regidora de Participació i Lluita contra la Corrupció, Elena Ferre, ha participat en la jornada “El voluntariat que transforma” en el marc de la celebració del Dia Internacional del Voluntariat que se celebra el dissabte 5 de desembre. Ferre ha posat en valor la implicació de les persones que, a títol particular o a través d’entitats, dedicant part del seu temps, coneixements i recursos al servei de les vides dels altres. La regidora ha agraït el treball que generosament fan dia a dia i que contribueix a créixer com a societat des d’un punt de vista més proper i humà.
Enguany, la crisi sanitària per la Covid ha accentuat algunes mancances i ha estat especialment valuosa l’ajuda de persones voluntàries en l’acompanyament de col·lectius que més ho necessiten. En aquest sentit, ha apuntat que davant la crisi sanitària, social i econòmica les administracions públiques no sempre han respost amb l’eficàcia que calia. Per això, ha mostrat l’agraïment a les persones que ha pogut arribar on el treball de les institucions ha quedat curt.
En el seu parlament, la regidora ha destacat els testimonis i els projectes de les entitats que han participat en la jornada i els ha posat d’exemples per a la societat, “com també ho són les entitats i les persones que fan voluntariat a casa nostra”. I ha conclòs reiterant el seu agraïment i encoratjant-les “a seguir ajudant-nos, perquè us necessitem”.
Les jornades, organitzades per la Federació Catalana de Voluntariat Social, s’han desenvolupat en format virtual per la pandèmia. L’objectiu de la iniciativa és reconèixer la figura del voluntariat i, enguany, d’una manera particular, on la tasca de les persones voluntàries amb les entitats lleidatanes ha esdevingut més important que mai.

Més informació de la jornada