El regidor de Cultura, Jaume Rutllant, visita les velles escales del turó de Gardeny

L’accés, que va quedar inutilitzat amb la construcció del Passeig de Ronda, ha quedat al descobert després del desbrossament i neteja del talús que les ha ocultat

El regidor de Ciutat i Cultura de l’Ajuntament de Lleida, Jaume Rutllant, ha visitat aquest migdia la zona del Turó de Gardeny on han aparegut les velles escales d’accés a la caserna militar, després del desbrossament i neteja del talús que les ha ocultat des que es va construir el Passeig de Ronda.

Rutllant ha estat acompanyat pels representants de l’Associació Cultural Castell de Gardeny, que han sol·licitat la recuperació aquest espai no només com un element històric, sinó també com un accés per a vianants alternatiu a l’existent.
L'Ajuntament de Lleida ja ha anunciat la voluntat a posar en marxa un pla de treball que permeti anar recuperant i dignificant espais del Turó de Gardeny que ara són inaccessibles o intransitables, millorant així la integració d'aquest espai històric amb la ciutat.
Quan es va obrir el Passeig de Ronda, aquest accés al Turó de Gardeny va quedar tallat pel mur que actualment impossibilita accedir-hi des de la plaça de l'Exèrcit. Ara, l'Associació demana a la Paeria fer un nou camí per a vianants des de la passarel·la que va als instituts i aprofitant aquestes velles escales, que durant tres dècades van ser utilitzades pels soldats per accedir a la ciutat.

A més d’aquesta petició, l’Associació Cultural Castell de Gardeny també ha demanat al regidor de Cultura la necessitat de continuar amb els treballs de recuperació patrimonial del Castell i de la seva  interpretació historiogràfica.