La campanya Plàstics Zero als mercats ambulants de Lleida arriba al Mercat de l’Hort, a la plaça sant Joan

Aquest mes de desembre hi haurà Mercat de l’Hort els dies 5, 19 i 20 de desembre i també els dies 2 i 3 de gener El Mercat de l’Hort adopta totes les mesures de seguretat sanitària que estableix la llei i així s’ha previst la instal·lació d’un tancament perimetral amb control d’accés

La regidora de Consum, Comerç i Mercats, Marta Gispert, ha visitat aquest matí el Mercat de l’Hort, que es realitza a la plaça Sant Joan, i ha repartit bosses de paper en què esdevé una nova acció de sensibilització sobre la necessitat d’acabar amb les bosses de plàstic als diferents mercats ambulants que es realitzen a la ciutat de Lleida.

Des d’ara, també a les edicions del Mercat de l’Hort, l’Ajuntament de Lleida, a través de l’àrea de Mercats, continuarà treballant per a la conscienciació de les persones consumidores que van als mercats, però també perquè els paradistes que hi venen els seus productes, rebutgin l’ús o l’intercanvi del plàstic. Tot plegat, atén un requeriment legal (que arrencava l’any 2018 amb el Reial Decret 293/2018, sobre reducció del consum de bosses de plàstic) i que, culmina, el proper dia 1 de gener de 2021, amb la total prohibició d’ús i lliurament de bosses de plàstic. Tall de veu M. Gispert (1)
La campanya Plàstics Zero als mercats ambulants de Lleida, que impulsa l’àrea de Mercats de la Paeria, es va iniciar el passat mes d’octubre i està en la línia de la divulgació sobre responsabilitat, sostenibilitat i la necessària menor generació de residus que es produeix als mercadets.
Amb aquest objectiu s’està realitzant el repartiment total de 10.000 bosses de paper que han de servir per a fomentar la conscienciació sobre la necessitat de buscar alternatives que no siguin el plàstic. S’ha de recordar, que en marc d’aquesta campanya, la regidora Gispert, també ha iniciat una ronda de reunions amb alcaldes i edils de municipis veïns de Lleida per sumar estratègies i compartir els objectius de la campanya. Tall de veu M. Gispert (2)
El Mercat de l’Hort de la plaça Sant Joan està obert al públic des de les 10 del matí fins a les 20.30 hores del vespre, per oferir a la ciutadania productes de proximitat com formatges, fruits secs, embotits, xocolata, mel, melmelades, cerveses artesanes, licors, torrons, coques, oli, etcètera.
Aquest mes de desembre, se’n realitzaran diferents edicions: la d’avui, dia 5 que esdevé el format mensual habitual. També els dies 19 i 20 desembre en sengles edicions especials de Nadal. I al mes de gener, el dia 2, l’edició ordinària de principi de mes, i el dia 3 en una edició especial de Reis.
Seguretat per evitar la propagació del coronavirus
El Mercat de l’Hort adopta totes les mesures de seguretat sanitària que estableix la llei i, en conseqüència, la vintena de parades es desplacen dels porxos de la Paeria a la mateixa plaça Sant Joan per garantir la distància requerida legalment i sanitària. A més, atès que el passat dia 20 de novembre el PROCICAT aprovava el Pla Sectorial de Fires i Mercats de Nadal per la Covid-19, s’ha previst la instal·lació d’un tancament perimetral del mercat, establir control d’accés, amb un punt d’entrada i un de sortida i amb el control d’aforament (segons es determini en cada fase).
La Regidoria de Consum, Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Lleida recorda que les persones consumidores que vagin al Mercat de l’Hort han de portar, obligatòriament, la mascareta i que, en paral·lel, les parades i els paradistes han de respectar i seguir les indicacions pertinents per tal de donar un servei de venda amb totes les garanties sanitàries.