<bound method DexterityContent.Title of <NewsItem at /fs-paeria/paeria/ca/actualitat/noticies/34386>>.

El Mercat de Nadal de Santa Llúcia s’instal·la a la zona d’aparcament de davant de l’Auditori

El canvi de model i ubicació es realitza en compliment de la recent normativa sobre seguretat en Mercats i FiresEl Mercat de Santa Llúcia estarà obert fins al 24 de desembre, des de les 10 del matí fins a 2/4 de nou del vespre

El canvi de model i ubicació es realitza en compliment de la recent normativa sobre seguretat en Mercats i FiresEl Mercat de Santa Llúcia estarà obert fins al 24 de desembre, des de les 10 del matí fins a 2/4 de nou del vespre

La regidora de Consum, Comerç i Mercats, Marta Gispert, ha inaugurat aquest migdia una nova edició d’un dels mercats de Nadal més carismàtics de la ciutat de Lleida, el Mercat de Santa Llúcia, que canvia d’ubicació enguany i s’instal·la a l’espai d’aparcament que hi ha davant de l’Auditori Municipal Enric Granados.

Aquest canvi, que trasllada el mercat de la plaça Cervantes fins a l’Auditori, respon als requeriments legals que cal atendre després que el Procicat aprovés, el passat mes de novembre, el Pla Sectorial de Fires i Mercats de Nadal en el context de la Covid-19. En paral·lel, entre les ubicacions possibles, des de les àrees municipals de Comerç i de Mercats, s’ha considerat idònia la zona de l’Auditori, perquè permet dinamitzar comercialment un altre dels punts estratègics de la ciutat de Lleida.
El nou Pla Sectorial, adaptat a la situació de coronavirus, també suposa que s’ha hagut d’instal·lar un tancament perimetral d’aquest mercat de Nadal, perquè s’ha de garantir que es pugui fer control d’accés. D’aquesta manera, la ciutadania es trobarà amb un recinte tancat, amb punt d’entrada i de sortida, i amb el preceptiu control d’aforament que s’adaptarà al 30% o al 50% en funció del què es determini en cada fase. Tall de veu M. Gispert
El mercat de Nadal de Santa Llúcia integra parades d’arbres, pessebres i motius tradicionalment nadalencs amb altres opcions de compra en format artesania, roba i complements. El mercat està obert a les persones consumidores des de les 10 del matí i fins a 2/4 de nou del vespre.
Seguretat per evitar la propagació del coronavirus
El Mercat de Santa Llúcia, com la resta de mercats ambulants que es realitzen a la ciutat de Lleida en aquestes dates, adopta totes les mesures de seguretat sanitària que estableix la llei. Cal recordar, que el Pla Sectorial aprovat pel Procicat estableix, a més de la preceptiva distància entre parades, la instal·lació d’un tancament perimetral, el control d’accés, amb un punt d’entrada i un de sortida, i el control d’aforament (segons es determini en cada fase).
La Regidoria de Consum, Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Lleida recorda que les persones consumidores que vagin als mercats ambulants han de portar, obligatòriament, la mascareta i que, en paral·lel, les parades i els paradistes han de respectar i seguir les indicacions pertinents per tal de donar un servei de venda amb totes les garanties sanitàries.