La Paeria fomenta la integració social a través de l’esport amb un programa de la Fundació Barça

Conveni de col·laboració dels ajuntaments de Lleida, Solsona, Guissona i la Pobla de Segur amb la Diputació de Lleida i la Fundació Barça

L’Ajuntament de Lleida, juntament amb els consistoris de Solsona, Guissona i la Pobla de Segur, ha firmat avui un conveni amb la Diputació de Lleida i la Fundació Barça pel qual aquestes localitats portaran a terme el projecte d’integració social a través de l’esport FutbolNet.

Es tracta d’un programa extraescolar, de dos dies a la setmana a cada població, que fomenta la integració social d'infants i adolescents que es troben en situació d’alta vulnerabilitat. S’utilitza una metodologia pròpia de la Fundació Barça, on mitjançant l’esport es dona un suport integral en temes d’educació, assistència sanitària, nutrició i ajuda psicosocial.

L'acord l'han firmat el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; la directora general de la Fundació Barça, Mària Vallès -que ha estat acompanyada pel vicepresident de la fundació, Antoni Tombas-, i els alcaldes de Lleida, Miquel Pueyo; de Solsona, David Rodríguez; de Guissona, Jaume Ars, i de la Pobla de Segur, Marc Baró.

Com assenyala el conveni, aquestes activitats -gratuïtes per als infants i adolescents que les realitzin- seran finançades per la Diputació i de la Fundació Barça en cadascuna de les poblacions beneficiades. Cada ajuntament, per la seva banda, es compromet a facilitar l’ús d’un equipament esportiu adient per a aquest projecte, que es desenvoluparà fins al mes de juny de 2021.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha destacat que, en línia amb FutbolNet, la prioritat de la Paeria és “fer de l’esport una eina que va més enllà dels títols i dels guardons, una eina que forma persones, fomenta la integració social d’infants i adolescents, sobretot els que es troben en risc de vulnerabilitat social i, en aquest sentit, els programes que es promouen des de les regidories d’Educació, de Serveis Socials i de Joventut són perfectament coherents amb els objectius de la iniciativa que avui es presenta”. Tall de veu

El president de la Diputació, Joan Talarn, ha destacat que aquest programa, especialment venint d’una institució de país com és el Futbol Club Barcelona, sintonitza de ple amb la nova política de foment de l’esport de base, femení i inclusiu que impulsa la corporació, ja que l’esport no es resumeix en un simple resultat final d’una competició. “La pràctica de l’esport té una importància educativa i social rellevant. Quan fem esport ens comprometem a respectar l’altre, a valorar el seu esforç i a tenir-lo com a model de bones pràctiques. I que això mateix ho puguin explicar als infants i adolescents els professionals que porten l’escut del Barça al pit segur que fa guanyar en credibilitat el missatge”.

La directora general de la Fundació Barça, Mària Vallés, ha posat èmfasi en el fet que “aquesta metodologia utilitza l'esport, el joc i l'activitat física com a eines d'integració social per millorar la vida dels infants i joves que es troben en contextos vulnerables. Busca fomentar l'esforç, el respecte, el treball en equip, la humilitat i l'ambició, entesos des de la cultura de la cooperació, perquè siguin positius en l’aspecte individual i també col·lectiu”

La Fundació Barça aportarà referents tècnics experts per tal de donar suport en la implementació del programa d’integració social amb metodologia FutbolNet mitjançant una entitat de caràcter social que s’encarregarà de l’execució de les activitats educatives