Lleida celebra el Dia Internacional dels Drets Humans amb un mural commemoratiu

La tinent d’alcalde Sandra Castro ha presentat avui aquest material, que té com a objectiu donar a conèixer els Drets Humans i els Objectius de Desenvolupament Sostenible que s’hi vinculen

La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro Bayona, ha presentat aquest matí el mapa mural “A Lleida defensem els Drets Humans (DH) i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per un món millor”, dins dels actes de celebració del dia Internacional dels Drets Humans, que es commemora avui, 10 de desembre.

El material, que es distribuirà entre centres escolars i entitats de la ciutat, té l’objectiu donar a conèixer a la ciutadania de Lleida els Drets Humans i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides que s’hi vinculen, per a promoure la reflexió sobre les seves vulneracions arreu del món i el treball sobre els ODS.

Els Drets Humans es defineixen com a universals, indivisibles i interdependents. El 10 de desembre se celebra el Dia Internacional dels Drets Humans, una jornada en la qual es rememora la proclamació de a Declaració Universal dels Drets Humans (DUDH), adoptada per l'Assemblea General de l'ONU de 1948. Després de la DUDH s'han adoptat una sèrie de tractats internacionals sobre drets humans i altres instruments que han desenvolupat el marc jurídic internacional aplicable. Tot i això, diàriament veiem vulneracions flagrants de diversos Drets Humans, que passen desapercebudes. és essencial que els drets humans siguin protegits.

L’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible afirma que amb els ODS “es pretén fer realitat els drets humans de totes les persones”. Els 17 ODS reflecteixen directament o indirecta les normes de drets humans. En analitzar l’ancoratge concret als drets humans de cada ODS i les seves fites corresponents, se’ns presenta una xarxa interconnectada: la gran majoria de les 169 fites estan vinculades a les normes internacionals fonamentals de drets humans i del treball. 

Qualsevol persona o entitat interessada podrà demanar aquest material, disponible a l’Àrea de Cooperació, al correu electrònic cooperacio@paeria.cat o per qualsevol de les xarxes socials del departament.