La comissió informa favorablement les ordenances fiscals per l'any vinent, que s'aprovaran definitivament al pròxim ple

Es deixa sense efecte la modificació de la taxa de les escoles bressol, amb la previsió de presentar a principis d'any una nova redacció que tingui en compte els suggeriments aportats per la ciutadania, mantenint la tarifació social

La comissió informativa per les Polítiques de gestió del Govern obert, Economia i Participació, convocada avui en sessió extraordinària ha emès el seu dictamen favorable al projecte definitiu d'Ordenances Fiscals per a l'any vinent, que s'aprovarà al pròxim ple municipal.

L'acord deixa sense efecte l'aprovació inicial de la modificació de la taxa per serveis educatius, que regula la tarifa de les escoles bressol, amb la voluntat de presentar una nova redacció de l'ordenança que tingui en compte les reflexions i suggeriments que ha aportat la ciutadania, mantenint el seu esperit de tarifació social.

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha destacat al respecte que "hi ha hagut un procés de negociació i converses per part de la regidoria amb els diversos col·lectius implicats", que han dut a prendre la decisió de retirar la proposta inicial i presentar-ne una de nova en un o dos mesos. La nova proposta, ha assenyalat, incorpora fins a deu trams diferents de bonificació i fixa les quotes de les famílies entre 23 i un màxim de 200 euros al mes. A més, s'introdueix una quota de mig mes de menjador i s'aclareix l'aplicació de conceptes com qui compon la unitat familiar i com es calculen els seus ingressos.

"Crec sincerament que cal saber dialogar i cal saber corregir el que toca corregir. Es partia d'una proposta que d'entrada no va ser ben entesa, però el que pretenia era ser justa i proporcional, però després d'aquest procés de negociació i conversa, quan la portem al ple d'aquí a un o dos mesos el resultat probablement serà més just i més equilibrat per a tothom", ha afirmat l'alcalde.

La resta d'al·legacions presentades han estat desestimades.