L'Ajuntament de Lleida impulsa la nadala "Serem aurora"

- La cançó ha estat composada pel músic Ireneu Grosset a partir d'una lletra de la poetessa Meritxell Cucurella-Jorba - L'enregistrament ha anat a càrrec de la banda Rabadàb i hi participen sis veus emergents de l'escena lleidatana  - "Serem aurora" es pot escoltar a les plataformes digitals i està il·lustrada amb un videoclip obra de Blue Collectors  

“Serem aurora” és la nadala impulsada per l’Ajuntament de Lleida, amb la voluntat de poder crear una obra musical que per una banda doni esperança a la ciutadania en aquests moments socialment tan complicats, i per l’altra serveixi per visibilitzar la potentíssima escena musical emergent de la ciutat.

Amb aquest doble objectiu, la Paeria va encarregar al Grup Enderrock que coordinessin la creació i producció d’una Nadala que comptés amb la participació d’artistes locals, i que respectés una sèrie d’idees motor que es volien traslladar: Esperança / Any nou / Diversitat / Món. La nadala “Serem aurora” és producte d’aquesta aspiració, i vol ser escoltada més enllà de la nostra ciutat, amb un missatge proper, local, però alhora universal.

La cançó ha estat composada pel músic Ireneu Grosset, a partir una lletra inèdita escrita per la poetessa Meritxell Cucurella-Jorba, Premi Màrius Torres de poesia d’enguany. El tema combina elements de tradició com "El cant dels ocells" amb d'altres de contemporanis com el pop, el soul o el rap. L'enregistrament ha anat a càrrec de la formació Rabadàb, especialitzada en nadales amb ritmes jamaicans, i ha comptat amb la col·laboració de sis vocalistes lleidatans i ponentins: Éphona, Ese de la Cinta, Heura Gaya, Kelly, Uënsdei i Valdivia. També hi han col·laborat la violoncel·lista Ònia Tomàs i el guitarrista Tole Torelli. 

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha presidit al Saló de Sessions de l'Ajuntament de Lleida la presentació del projecte acompanyat de part de l’equip que l’ha fet possible. El paer en cap ha expressat la seva il·lusió per poder oferir a la ciutadania aquesta obra musical en un context tan complicat com el d'enguany. “M’agradaria que fos la sintonia de la nostra vida en aquest espai de transició entre les incerteses, fins i tot, la tristesa i el dolor de l’any 20, i l’esperança que s’albira en l’aurora a què fa referència la cançó”, ha manifestat. Miquel Pueyo ha assenyalat que s'ha volgut crear "una Nadala laica” amb la voluntat que representés la gran diversitat de la Lleida actual i “on tothom es pogués sentir representat”. 

Meritxell Cucurella-Jorba ha destacat que la nadala reflecteix el mescladís que conforma la Lleida actual i, a la vegada, és un clam de pau, justícia i llibertat que s'inspira en el discurs que Pau Casals va pronunciar a Prada de Conflent el 1941. 

El compositor Ireneu Grosset ha assenyalat que el projecte li ha permès descobrir moltes veus de l’escena musical més jove de la ciutat. Pau Llop, al seu torn, ha manifestat que “Serem Aurora” representa un lligam entre la tradició de Lleida i el futur que marquen les noves generacions de la ciutat. 

Jordi Novell, cap de projectes del grup Enderrock, ha expressat la seva satisfacció pel resultat del projecte i ha destacat que s'ha volgut crear una nadala amb accent propi de Lleida i que incideix en el sentit de pertinença a les terres de Lleida. 

El videoclip que acompanya la gravació ha estat realitzat per la productora lleidatana Blue Collectors, i ha estat filmat a diverses localitzacions de la capital de Segrià. La imatge i el disseny de la iniciativa ha anat a càrrec l’estudi lleidatà de disseny 131.gd.

Diferents versos de la cançó formaran part d'una campanya d'opis que es podran visibilitzar a diferents indrets de la ciutat. 

"Serem aurora" pot escoltar-se a través de diferents plataformes digitals, i el clip es pot visualitzar a través de YouTube. L'edició ha anat a càrrec de la discogràfica Buenritmo Records. 

Enllaç d'escolta a Spotify

Enllaç del videoclip a YouTube.