Millores urbanístiques al barri de Balàfia

Durant aquest any la regidoria d'Urbanisme ha realitzat obres en una vintena de carrers, ha construït dos passos de vianants elevats, ha urbanitzat la zona del SUR 13 i està pendent d'adjudicar el darrer tram de la rambla que unirà el barri amb Pardinyes

El barri de Balàfia ha experimentat un intens ritme d'actuacions urbanístiques durant l'any 2005 amb projectes de gran abast com la urbanització del SUR13 i la realització d’obres en una vintena de carrers i la construcció de passos de vianants elevats. La urbanització de la zona SUR13 representa una nova àrea d’expansió i creixement pel barri, que ha permés a la vegada convertir la carretera de Corbins en una nova via d’entrada al centre de la ciutat. Aquesta actuació, sumada a l'acabament del tram de passeig que unirà Balàfia amb Pardinyes pendent de finalitzar-se aquest mateix any, suposa una important transformació urbanística d'aquesta zona de la ciutat.

  • Més fluïdesa i seguretat vial Pel que fa a seguretat vial, l’Ajuntament de Lleida ha prioritzat i garantit la seguretat dels veins i veïnes amb la construcció de dos passos de vianants elevats al carrer Penedès, davant de la llar d’infants i del Centre Cívic. També s’ha reordenat el trànsit als carrers Vidal i Codina i Alcalde Recasens, davant de l’Escola Oficial d’Idiomes, amb una rotonda que dota de major fluïdesa la circulació en aquest punt. La construcció de la rotonda ha permès suprimir el gir a l’esquerra del carrer Penedès, on a més s'ha construït una nova topera com a mesura de seguretat.
  • Manteniment de carrers Pel que fa a millora i reparació dels carrers, l'actuació més immediata és la reparació d' un enfonsament a la calçada del carrer Baró de Maials per finals d’aquest mes. Durant el 2005 s'han renovat totalment les calçades dels carrers Bages, Berguedà, Priorat, Ghandi i Cerdanya, i s'han canviat les calçades dels carrers Bonifaci VII, Irene de Solsona, Alcalde Porqueres, Verge dels Desemparats i Josep Olondriz. També s’ha treballat en la reparació de voreres als carrers Alcalde Porqueres, Corts Catalanes, La Garrotxa, Verge dels Desemparats, Vic, Priorat, Ambaixador Espens, El Penedés, Martí Gralla, Terrassa, Vidal i Codina i Alcalde Recassens, davant del Mercat de Balàfia. S’ha construit un nou tram de vorera al carrer Valls d’Andorra, millorant la cruïlla amb el carrer Ghandi, al camí del Tennis Urgell, com a mesura de seguretat. En el marc de la campanya de manteniment de la via pública l’Ajuntament de Lleida distribuirà nou mobiliari urbà en diferents punts del barri. Així, a partir de setembre es col·locaran una desena de papereres.
  • Obres a la ludoteca Entre les properes actuacions de la Regidoria d’Urbanisme en matèria d'equipaments destaca el condicionament de la ludoteca de Balàfia, que estarà enllestida pel pròxim setembre. Així, es revestirà el terra i el sostre i s’adequarà l’obra amb la instal·lació del mobiliari, el bany, l’electricitat o l’aire condicionat. El pressupost total de l’obra es de més de 80.000 euros, tot i que l’obra major es va fer al mateix temps que l’escola bressol annexa. D’altra banda, també durant aquest exercici l'Ajuntament de Lleida ha signat un conveni urbanístic que permet agilitar la construcció del futur CEIP de Balàfia que realitzarà el departament d'Ensenyament.