Bona acollida de la 1a edició del Visual Art – Festival Internacional de Cine de Lleida

Prop de 1.000 persones assisteixen a les projeccions presencials a les sales de cinema. La modalitat online del certamen acumula, fins ara, 330 visualitzacionsEl festival online continuarà a la sala 11 dels cinemes ScreenBox fins al diumenge dia 20, després de la bona acollida d’aquesta modalitat del certamen, a més de facilitar el visionat dels curtmetratges del festival, que es podran veure de forma gratuïta

Aquest diumenge 13 de desembre va concloure la primera edició del Visual Art - Festival Internacional de Cinema de Lleida. Durant 10 dies, el festival ha portat a les sales de l'Screenbox de Lleida un total de 47 llargmetratges i 109 curtmetratges que formaven les tres grans seccions del festival: Cinema del Món, Cinefutur i Som Cinema. Una acurada selecció de pel·lícules que han portat a prop de 1.000 espectadors a les sales.

Amb la voluntat d'arribar a un públic més nombrós i facilitar l'accés a la programació atesa la situació sociosanitària actual, el festival s'ha celebrat també de manera on line, posant a disposició del públic una selecció de 22 llargmetratges i 110 curtmetratges. En total, fins ara, aquesta modalitat del certamen ha acumulat 330 visualitzacions. El festival on line es podrà recuperar fins al dia 20 de desembre a la sala 11 dels cinemes Screenbox.

Entre les pel·lícules guanyadores del palmarès d'enguany destaquen títols molt rellevants com The Father, de Florian Zeller i protagonitzada per Anthony Hopkins i La dona Il·legal de Ramon Térmens, guanyadora del millor llargmetratge Som Cinema amb premi de 5.000 € atorgat per l'Institut d'Estudis Ilerdencs i la Diputació de Lleida.

Tot i que el festival s'ha dut a terme sense activitats presencials més enllà de les projeccions als cinemes, s'han lliurat premis d'honor a Jaume Balagueró i Juan Mariné entre d'altres. Jaume Rutllant, regidor de Ciutat i Cultura, ha valorat molt positivament el certamen, posant de relleu que “estem molt satisfets d’haver pogut dur a terme la primera edició del Lleida Visual Art en un context extremadament complex. Una edició que ha comptat amb una programació d’un nivell artístic elevadíssim en totes les seves seccions”. Així mateix, Rutllant ha volgut agrair especialment “la complicitat de les sales de cinema de la ciutat, també els esforços d’aquells que finalment no han pogut ser-hi presents aquest cop, però amb els quals comptem per a les properes edicions. Cal posar de relleu l’excel·lent treball de l’equip de professionals que l’ha fet possible, adaptant amb agilitat el format del festival a les circumstàncies canviants. Però sobretot vull fer un reconeixement a tots els espectadors i espectadores que han assistit a les projeccions, demostrant el seu amor al cinema i el seu compromís amb la cultura. El Lleida Visual Art ha nascut i el farem créixer amb el vostre suport".

Per la seva part, el director del certamen, Santi Lapeira, ha subratllat "la bona acollida de la programació i la complicitat amb els autors que han confiat en el festival per presentar el seus treballs. Agrair als espectadors que ens han acompanyat aquest dies,perquè per als autors és molt important que les seves obres es puguin veure a les sales de cinema, el lloc per on van ser concebudes".

L'Ajuntament de Lleida ha organitzat el Visual Art – Festival Internacional de Cinema de Lleida amb el suport de la Diputació de Lleida i de l'Institut d’Estudis llerdencs, amb la col·laboració d'ScreenBox Lleida.