Àgora de Lleida sobre convivència a la ciutat

La 13a edició del Memorial Xavier Aluja segueix el format telemàtic del congrés sobre el present i futur de la ciutat celebrat el passat juliol 

La Paeria celebra aquest dimarts, 15 de desembre, la 13a edició del Congrés de Convivència a la Ciutat-Memorial Xavier Aluja amb el model Àgora de Lleida, l’esdeveniment telemàtic que va tenir lloc el passat juliol per debatre sobre el present i futur de Lleida en el context de la Covid-19. 

L’actual situació de la pandèmia requereix, de nou, un format virtual que evita desplaçaments i presencialitat però que, alhora, garanteix un debat de qualitat i amb un alt nivell d’interacció.

En aquest sentit, l’experiència de la primera Àgora de Lleida “Oportunitats i aliances per a la ciutat post-covid” es va presentar recentment com referent d'innovació pública en un congrés internacional sobre processos i gestió del coneixement organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Convivència i Comunitat

La segona edició de l’Àgora de Lleida "Convivència i Comunitat" se centrarà en la mediació intercultural com a eina per fomentar la convivència, sense defugir les tensions vigents o latents que el post-confinament ha fet més visibles. 

El congrés començarà a les 16.30 h amb la benvinguda de la tinent d’alcalde Sandra Castro, regidora d’Educació, Drets Civils i Feminismes de la Paeria, i el clourà el paer en cap, Miquel Pueyo. 

La primera conferència, “Diversitat, conflicte i comunitat”, anirà a càrrec de Carlos Giménez, catedràtic d’Antropologia Social de la Universitat Autònoma de Madrid. Giménez ha assessorat diferents ajuntaments i entitats i va participar en l’elaboració del Pla de Convivència de Madrid en l’anterior mandat. 

Tot seguit, l’antropòloga Joana Soto moderarà una taula rodona amb la participació de representants de col·lectius que són actors principals en la convivència a la ciutat: M. Luisa Arias Cantarero (secretària de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida), Ikram Bouhouche (Associació Argelino-Catalana), Paco Salazar (Associació Cultural Gitana-Futur) i Francesc Jové (tècnic de l‘Ajuntament de Lleida). 

La sessió continuarà amb la presentació dels reptes emergents de l’estudi de Convivència i Civisme a Lleida i les perspectives de recerca, a càrrec de Carles Feixa, catedràtic d’Antropologia Social a la Universitat Pompeu Fabra, i de Miquel Úbeda, investigador predoctoral a la UdL. El mantenidor de la sessió serà Aziz Bounjimi. 

La inscripció a l’Àgora de Lleida continua oberta en la web de l’esdeveniment agoralleida.paeria.cat.

La programació de l'Àgora de Lleida, en aquest enllaç.